Skip to main content
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ  

Persona HRMS ver. 8.4.0 (20/02/24)

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει τις τροποποιήσεις που επιβάλλονται εξαιτίας της εγκυκλίου 7/2024 του ΕΦΚΑ για την καταβολή του Πόρου υπέρ e-Ε.Φ.Κ.Α των απασχολουμένων μισθωτών συνταξιούχων και μισθωτών Μηχανικών συνταξιούχων καθώς και την απεικόνιση του Πόρου στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση.

Γενικές Παράμετροι

 

8.4.0 1

 

Στον κλάδο ‘Παράμετροι Πινάκων Ο.Σ.Υ.Κ.’ στην ομάδα ‘Έλεγχος συμβατότητας με Ο.ΣΥ.Κ', το παλαιότερο λεκτικό της ειδικής ένδειξης αντικαταστάθηκε με το λεκτικό:
'Υποστήριξη πολλαπλών πακέτων κάλυψης (π.χ. Εργαζόμενοι Συνταξιούχοι, Ειδ.Λογ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ΤΑΠΙΤ/ΤΑΧΥ)'.

Επομένως θα πρέπει να τσεκαριστεί η ένδειξη για τις εγκαταστάσεις με μισθωτούς συνταξιούχους που δεν ίσχυαν οι άλλες περιπτώσεις (Ειδ.Λογ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων ή ΤΑΠΙΤ/ΤΑΧΥ).

Ασφαλιστικά Ταμεία

Δημιουργία νέου Ταμείου Πόρου υπερ e-ΕΦΚΑ
Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ή περισσότερα «ταμεία» τύπου «Πόρου υπερ e-Ε.Φ.Κ.Α.». Κατά την δημιουργία του ταμείου θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το πεδίο «υπάγεται στο ΕΦΚΑ» και να συμπληρώσετε τα πεδία της παρακάτω φόρμας με τους νέους κωδικούς Ο.Σ.Υ.Κ (ΚΠΚ, Εξαίρεση ΚΑΔ, Εξαίρεση Κωδ. Ειδικότητας) όπως αυτοί ορίζονται για την κάθε κατηγορία των μισθωτών συνταξιούχων στην Εγκύκλιο ΕΦΚΑ 7/2024

Ειδική περίπτωση ταμείου ή εισφοράς
Στο νέο πεδίο «Ειδική περίπτωση ταμείου ή εισφοράς» για την περίπτωση που ορίζεται ταμείο για εργαζόμενο συνταξιούχο, θα πρέπει να οριστεί η επιλογή «Περίπτωση πόρου υπερ e-ΕΦΚΑ» προκειμένου κατά τη δήλωση/υποβολή ΑΠΔ, να απεικονιστούν οι νέοι τύποι αποδοχών στην εγγραφή του πόρου.

 

8.4.0 2

Εργασίες (Λειτουργία)

Ε5. Α.Π.Δ Ηλεκτρονική Ενημέρωση
Κατά την επεξεργασία στοιχείων περιόδου της ΑΠΔ οι εγγραφές που αφορούν τα ταμεία «Πόρου υπερ e-ΕΦΚΑ» θα εμφανισθούν στα επεξεργασθέντα στοιχεία με τους νέους τύπους αποδοχών μορφής (6xx) της Εγκυκλίου 7/2024 ΕΦΚΑ.

Την αντιστοιχία κωδικοποίησης των νέων τύπων αποδοχών μπορείτε να δείτε από την επιλογή [Εργαλεία] [Παράμετροι αποδοχών] στη στήλη «Πόρου υπέρ e-ΕΦΚΑ

Ε9.Ομαδικός ορισμός ημέρας αποχώρησης.
Προστέθηκε νέα δυνατότητα μαζικής καταχώρησης ημερομηνίας αποχώρησης για εύρος εργαζομένων σε διαφορετικά Κέντρα Κόστους με προαιρετική δυνατότητα δημιουργίας νέων μεταβολών.

Ε6. Ομαδική Αναθεώρηση Ονομαστικού μισθού και Ε7. Αναθεώρηση Επιδότησης Εργ.Εισφοράς
Προστέθηκε η δυνατότητα επιλογής Κέντρων Κόστους για τα οποία θα τρέξει η διαδικασία.

Βοηθητικές Ενότητες - Εταιρικά Στοιχεία

Στη καρτέλα Λοιπά προστέθηκε το πεδίο «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, Α/Α Εργοδότη» όπου ορίζεται το α/α Εργοδότη (id εργοδότη) που είναι καταχωρημένο στο Μητρώο του Εργάνη στα Στοιχεία Εργοδότη προκειμένου οι ταυτότητες της αναφοράς «34.Ταυτότητα εργαζομένου με QR-code» να είναι συμβατές με του ΕΡΓΑΝΗ.

Αναφορές – Α1 Τυποποιημένες Αναφορές

50. Καταστάσεις Φόρου – Χαρτοσήμου
55. Βεβαιώσεις Αποδοχών ως έντυπο Φ-01.042

Κατά την έκδοση των βεβαιώσεων αποδοχών προτείνεται να προχωρήσει η έκδοση της αναφοράς χωρίς να πραγματοποιείται αυτόματη εκκαθάριση του φόρου”. Δηλαδή να αγνοείται η παράμετρος «Εκκαθάριση Φόρου» του κάθε εργαζόμενου στο Ιστορικό μεταβολών. Στην Βεβαίωση Αποδοχών Θα αποτυπωθεί το συνολικό ποσό που παρακρατήθηκε στις εκκαθαρίσεις.

 

Οδηγίες εγκατάστασης

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της νέας έκδοσης επιβεβαιώστε ότι έχετε backup των αρχείων της εταιρίας.

Απαιτούμενες ενέργειες μετά την εγκατάσταση της νέας έκδοσης:

Καλέστε το πρόγραμμα και επιλέξτε:

    • Εργαλεία
    • Παράμετροι μισθοδοσίας
    • Γενικές παράμετροι
    • Αλλαγή Βασικού Αρχείου παραμέτρων
    • Νέο αρχείο παραμέτρων (ΒΑΠ): 502402

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ  
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ  

Persona HRMS ver. 8.3.3 (30/01/24)

 

Κλίμακα Φόρου Εισοδήματος

Το νέο αρχείο παραμέτρων «502401» υποστηρίζει την αύξηση της έκπτωσης φόρου για φορολογούμενους με εξαρτώμενα τέκνα για το φορολογικό έτος 2024 όπως θεσπίστηκε με τις διατάξεις του ν.5045/2023 (άρθρο 43).

ΚΛΙΜΑΚΑ 2024
Κλιμάκιο Εισοδήματος(ευρώ) Φορολογικός Συντελεστής % Φόρος Κλιμακίου (ευρώ) Σύνολο Εισοδήματος (ευρώ) Σύνολο Φόρου (ευρώ)
10.000 9 900 10.000 900
10.000 22 2.200 20.000 3.100
10.000 28 2.800 30.000 5.900
10.000 36 3.600 40.000 9.500
Υπερβάλλον 44      

Όταν το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες δεν υπερβαίνει το ποσό των € 12.000 ο φόρος που προκύπτει μείωνεται ως εξής :

    • € 777 για τον φορολογούμενο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα
    • € 900 για τον φορολογούμενο με 1 εξαρτομενο τέκνο
    • €1.120 για τον φορολογούμενο με 2 εξαρτομενα τέκνα
    • €1.340 για τον φορολογούμενο με 3 εξαρτόμενα τέκνα
    • €1.580 για τον φορολογούμενο με 4 εξαρτόμενα τέκνα
    • €1.780 για τον φορολογούμενο με 5 εξαρτόμενα τέκνα
    • Κατά επιπλέον € 220 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο από το 6ο και πάνω

Για φορολογητέο εισόδημα από μιθωτές υπηρεσίες άνω των € 12.000 το ποσό του φόρου μειώνεται κατά €20 (είκοσι) ανά €1.000 (χίλια) φορολογητέου εισοδήματος.

Σας υπενθυμίζουμε ότι προκειμένου η Persona να αναγνωρίσει σε ποια κατηγορία ανήκει ο εργαζόμενος θα πρέπει:

    • Στο Ιστορικό μεταβολών Εργαζόμενου στην ενότητα «Μισθολογικά» να είναι συμπληρωμένο το πεδίο «Παιδιά» και
    • Να είναι ενεργοποιημένη η ένδειξη «Εκπτωση Φόρου Παιδιών»

 

Οδηγίες εγκατάστασης

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της νέας έκδοσης επιβεβαιώστε ότι έχετε backup των αρχείων της εταιρίας.

Απαιτούμενες ενέργειες μετά την εγκατάσταση της νέας έκδοσης:

Καλέστε το πρόγραμμα και επιλέξτε:

    • Εργαλεία
    • Παράμετροι μισθοδοσίας
    • Γενικές παράμετροι
    • Αλλαγή Βασικού Αρχείου παραμέτρων
    • Νέο αρχείο παραμέτρων (ΒΑΠ): 502401

 

ΠΡΟΣΟΧΗ :
Όταν απαιτείται να διαχειριστείτε εγγραφές της περιόδου από 01/01/2023 έως 31/12/2023 τότε για όσο διάστημα επεξεργάζεστε στοιχεία της περιόδου αυτής θα πρέπει να έχετε ενεργό το αρχείο παραμέτρων 502302.


Το αρχείο παραμέτρων 502401 αφορά το καθεστώς φορολόγησης για τα εισοδήματα του έτους 2024.


 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ 
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ  

Persona HRMS ver. 8.2.3 (19/06/23)

Πακέτα Ψηφιακής Οργάνωσης 

(Νέο) Περιεχόμενα όλων των πακέτων [Alt-A]

Διατίθεται πλέον πίνακας που περιλαμβάνει την ανάλυση (δηλ. ανάλυση εργαζόμενων ανά ημέρα)  για όλα τα πακέτα. Αρχικά η ενεργή ταξινόμηση του πίνακα είναι κατά αριθμό πακέτου και κωδικό εργαζόμενου, και ο πίνακας τοποθετείται στο ενεργό πακέτο του προηγούμενου πίνακα.

wtodBrow0

Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει την ταξινόμηση κατά εργαζόμενο και αρ.πακέτου και να ιχνηλατήσει όλες τις εγγραφές των πακέτων

wtodBrow1

 

Εισαγωγή Ολοήμερων Αδειών στα Στοιχεία Ψηφιακής Οργάνωσης από Excel

Μπορείτε πλέον να εισάγετε σε ένα πακέτο ψηφιακής οργάνωσης ολοήμερες άδειες τις οποίες έχετε συντάξει σε Excel. Παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικό, προτείνεται ανεπιφύλακτα η χρήση ενός πρότυπου αρχείου (template) με όνομα WTOAD-Template.xlsx που έχει σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό και που θα πρέπει να βρίσκεται στο φάκελο \$snp\m95. Η διαδικασία είναι αντίστοιχη με την εισαγωγή από Excel σε Μεταβαλλόμενο πακέτο, διαφοροποιείται μόνο ο τρόπος συμπληρωσης των κελιών.

ExcelImport

Θα πρέπει να μην χρησιμοποιείτε ποτέ το πρότυπο αρχείο που βρίσκεται στον παραπάνω φάκελο. Αντίθετα την πρώτη φορά που θα θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε ζητήστε προηγουμένως την παραπάνω επιλογή (δηλ. επιλογή από Excel) ακόμα και αν δεν έχετε δημιουργήσει αρχείο προκειμένου το σύστημα να σας δημιουργήσει τον φάκελο από όπου θα διαβάζονται τα αρχεία Excel. O νέος φάκελος _WTOAD-InBox που θα δημιουργηθεί θα βρίσκεται κάτω από τον ενεργό φάκελο της  εφαρμογής π.χ. f:\s90\d\_WTO-InBox\ .

Ακυρώστε την άντληση και αποθηκεύστε το πρότυπο αρχείο με το όνομα της αρεσκείας σας στον παραπάνω φάκελο. Στο εξής συνιστάται να χρησιμοποιείτε και να δημιουργείτε αρχεία σε αυτό το φάκελο μόνο.

Excel2OraAd

Μπορείτε να συμπληρώσετε τις στήλες A & B με copy - paste (αντιγραφή και επικόλληση) από τον πίνακα του ιστορικού μεταβολών. Συμπληρώστε το κελί C1 με την πρώτη ημέρα της περιόδου και θα συμπληρωθεί αυτόματα όλος ο μήνας. Περαιτέρω οδηγίες θα βρείτε στο tab [Οδηγίες]

Excel2OraHlp 

Νέες στήλες στον πίνακα και QuickSet

QuickSetCol

    • Η νέα στήλη Α/Α Εργαζομένων δείχνει πόσους εργαζόμενους περιλαμβάνει το κάθε πακέτο
    • Η νέα στήλη Qck|Set (QuickSet) εντοπίζει πακέτα τύπου QuickSet, δηλαδή πακέτα τύπου Μεταβ/νο-Τροπ/νο Ωράριο/Ημέρα που αφορούν έναν εργαζόμενο και ορίζουν το μοναδικό ωράριο μιας μέρας.  Τα εντοπισμένα πακέτα συνοδέυονται από το αντίστοιχο εικονίδιο QuickSetIcon

Ti είναι QuickSet ;

Βαφτίζουμε ως πακέτα QuickSet, τα Πακέτα Ψηφιακής Οργάνωσης τύπου Μεταβ/νο-Τροπ/νο Ωράριο/Ημέρα που αφορούν έναν εργαζόμενο και ορίζουν το μοναδικό ωράριο μιας μέρας .

Πώς φτιάχνουμε ένα πακέτο QuickSet

Καταρχήν όπως φτιάχνουμε οποιοδήποτε πακέτο τύπου Μεταβ/νο-Τροπ/νο Ωράριο/Ημέρα (ΜΤΩΗ) αρκεί να περιλαμβάνει έναν εργαζόμενο μόνο και να ορίζει ωράριο (Εργασία, Τηλεργασία, Ανάπαυση/Ρεπό, Μη Εργασία) μιας ημέρας μόνο.

Όμως τώρα προσφέρεται ένας πολύ ταχύτερος τρόπος μέσω της επιλογής:

QuickSet -Ταχεία καταχώρηση απλής εγγραφής [Alt-Q]
που αποτελεί έναν νέο, πολύ γρήγορο τρόπο, να καταχωρηθεί ένα απλό πακέτο ενός ΜΤΩΗ εργαζόμενου μιας μέρας και προαιρετικά να "ανέβει" αμέσως στο Εργάνη. Είναι πολύ χρήσιμο για έκτακτες περιπτώσεις ή εξαιρέσεις.

 QuickSetIWtod

Μπορούμε να διορθώσουμε ένα πακέτο QuickSet μεσω της παραδοσιακής φόρμας με [F3];

Ναι, μπορούμε. Άκόμα και να τροποιήσουμε το πακέτο έτσι ώστε να πάψει να είναι τύπου QuickSet.

Αλλά και αντίστροφα ένα πακέτο καταχωρημένο με την παραδοσιακή φόρμα μπορούμε να το διορθώσουμε με [Alt-Q]

Εαν πατώντας [Alt-Q] βρίσκεστε σε πακέτο που δεν έχει υποβληθεί τότε θα ερωτηθείτε το παρακάτω:

 QuickSetCall0

Αντίθετα εαν βρίσκεστε σε πακέτο που έχει υποβληθεί τότε θα ερωτηθείτε το παρακάτω:

QuickSetCall1

 

 

Persona HRMS ver. 8.2.2 (08/05/23)

Σταθερά Εργαζομένων

  •  Μεγαλύτερα ονοματεπώνυμα: Υποστηρίζονται πλέον επώνυμο εργαζομένου μέχρι 50 χαρακτήρων και όνομα μέχρι 30 χαρακτήρων.

Παράμετροι Μισθοδοσίας

  • Διάφορες βελτιώσεις παραμέτρων Π.Σ.Εργάνη ΙΙ

 

Persona HRMS ver. 8.2.1 (10/04/23)

Κάρτες Εργασίας

Εκτύπωση κάρτας/ ταυτότητας με QR-Code

    •  Από τις τυποποιημένες αναφορές (αρ. 34) (Απαιτεί Β.Α.Π. 502302 ή μεταγενέστερο)

 ID Card

Μπορείτε από τις τυποποιημένες αναφορές να εκτυπώσετε ταυτότητες εργαζομένων που περιέχουν QR-Code. Σε κάθε σελίδα εκτυπώνονται τρεις διαφορετικές μορφές ταυτότητας. Χρησιμοποιήστε το σχήμα που προτιμάτε. Μπορείτε να τις πλαστικοποιήσετε ή να τις στείλετε στους εργαζόμενους ως .pdf

Οι ταυτότητες μπορούν να διαβαστούν με ένα απλό QR-Code scanner και από το νέο σύστημα SoftClock του υποσυστήματος ORA.


Άλλες βελτιώσεις

  • Εκσυγχρονίστηκαν αρκετές αναφορές
  • Παράμετροι Εφαρμογής: Προστέθηκαν οι Κωδικοί πρόσβασης Εργάνη ΙΙ  αντί να διατίθενται μόνο από το παράθυρο επικοινωνίας

Αποκατάσταση δυσλειτουργιών

  • Στο Εβδομαδιαίο Συνοπτικό Ημερολόγιο
    • Έβγαινε κακώς το μήνυμα 'Δεν έχετε περιλάβει πλήρη μήνα' στην περίπτωση π.χ. του Ιανουαρίου που κάλυπτε έπιανε έξι εβδομάδες ενώ το πρόγραμμα περιοριζόταν στις πέντε. Οταν τώρα πραγματικά συμβεί να μην προκύπτει πλήρης μήνας, το σύστημα αφήνει να προχωρήσει ο χρήστης αλλά μετά από προειδοποίηση.
    • Η Εκτύπωση εβδομάδας είχε λάθος τίτλο όταν είχε ζητηθεί ημερολόγιο με Παρουσίες.
    • Στον Πίνακα ωρών εργασίας του μήνα καταργήθηκε το ερώτημα "μη πλήρους μήνα" και αντ'αυτού επιλέγεται ο πλήρης μήνας της αντίστοιχης περιόδου.
  • Στα Πακέτα Ψηφ. Οργάνωσης, Το κουμπί που αντιγράφει το ωράριο της πρωτης ημέρας στις άλλες, άλλοτε εμφανιζόταν άλλοτε όχι.

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ  
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ  

 Persona HRMS ver. 8.1.3 (27/03/23)

Οργάνωση Χρόνου Εργασίας

Πακέτα Ψηφιακής Οργάνωσης

      • Η γνωστή δυνατότητα [Alt-Enter] παρέχεται πλέον και στους εσωτερικούς πίνακες εργαζομένων αλλά και στο Ημερολόγιο ανά ημέρα.
    •  
      • Είναι πλέον δυνατή η εισαγωγή προγράμματος εργασίας από Excel.

Εισαγωγή Στοιχείων Ψηφιακής Οργάνωσης από Excel

Μπορείτε πλέον να εισάγετε σε ένα πακέτο ψηφιακής οργάνωσης ένα πρόγραμμα εργασίας το οποίο έχετε συντάξει σε Excel. Παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικό, προτείνεται ανεπιφύλακτα η χρήση ενός πρότυπου αρχείου (template) με όνομα WTO-Template.xlsx που έχει σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό και που θα πρέπει να βρίσκεται στο φάκελο \$snp\m95. Ο χρήστης μπορεί να αντιγράψει με copy-paste τη λίστα (κωδικό-ονοματεπώνυμο) εργαζομένων από τα Σταθερά ή Ιστορικό Μεταβολών, στη συνέχει να ορίσει μόνο την αρχική ημέρα και το "ημερολόγιο" θα συμπληρωθεί αυτόματα. Ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να συμπληρώσει ή να αντιγράψει από άλλη πηγή τα ωράρια για όποιες μέρες και εργαζόμενους επιιθυμεί.

ExcelImport

Θα πρέπει να μην χρησιμοποιείτε ποτέ το πρότυπο αρχείο που βρίσκεται στον παραπάνω φάκελο. Αντίθετα την πρώτη φορά που θα θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε ζητήστε προηγουμένως την παραπάνω επιλογή (δηλ. επιλογή από Excel) ακόμα και αν δεν έχετε δημιουργήσει αρχείο προκειμένου το σύστημα να σας δημιουργήσει τον φάκελο από όπου θα διαβάζονται τα αρχεία Excel. O νέος φάκελος _WTO-InBo που θα δημιουργηθεί θα βρίσκεται κάτω από τον ενεργό φάκελο της  εφαρμογής π.χ. f:\s90\d\_WTO-InBox\ .

Ακυρώστε την άντληση και αποθηκεύστε το πρότυπο αρχείο με το όνομα της αρεσκείας σας στον παραπάνω φάκελο. Στο εξής συνιστάται να χρησιμοποιείτε και να δημιουργείτε αρχεία σε αυτό το φάκελο μόνο.

Μπορείτε να συμπληρώσετε τις στήλες A & B με copy - paste (αντιγραφή και επικόλληση) από τον πίνακα του ιστορικού μεταβολών. Συμπληρώστε το κελί C1 με την πρώτη ημέρα της περιόδου και θα συμπληρωθεί αυτόματα όλος ο μήνας. Περαιτέρω οδηγίες θα βρείτε στο tab [Οδηγίες]

Excel2Ora

 

Στο πρότυπο αρχείο που παρέχεται, περιλαμβάνεται και φύλλο οδηγιών συμπλήρωσης και καλών πρακτικών.

Excel2OraHlp 

 

 

 Persona HRMS ver. 8.1.2 (14/03/23)

Οργάνωση Χρόνου Εργασίας

Πακέτα Ψηφιακής Οργάνωσης

Αποχωρήσαντες αντιμετωπίζονται και αποτυπώνονται με αντίστοιχα visual cues σε πλήθος σημεία (διότι μπορεί να έχουν προγραμματιστεί/δηλωθεί ενώ έχουν απολυθεί)

Ημερολόγια ανά ημέρα

Λειτουργικές βελτιώσεις

Γενικά

Διορθώθηκαν δυσλειτουργίες

  Persona HRMS ver. 8.1.1 (10/03/23)

Οργάνωση Χρόνου Εργασίας

Τυποποίηση ωραρίων

      • Πολλές βελτιώσεις και διορθώσεις στα τυποποιημένα ωράρια

Πακέτα Ψηφιακής Οργάνωσης

      • Πολλές βελτιώσεις, λειτουργικές και οπτικές.
      • Στον Πινακα Εργαζομένων υπάρχει νέα στηλη με ημ/νία αποχώρησης και ένδειξη στη στήλη Όνομα πατρός.

 

 

Persona HRMS ver. 8.1.0 (06/03/23)

Οργάνωση Χρόνου Εργασίας

Τυποποίηση ωραρίων

Το πρόγραμμα εργασίας προϋποθέτει τον καθορισμό τουλάχιστον ενός τύπου εργασίας και μίας χρονικής περιόδου (ωράριο) ανά εργαζόμενο, ανά ημέρα (π.χ. Τηλε-εργασία 9:00 – 17:00) Προκειμένου να αποφύγουμε την επαναλαμβανόμενη πληκτρολόγηση των στοιχείων αυτών, το σύστημα υποστηρίζει τυποποίηση ωραρίων που μπορούν να ενεργοποιούνται με συνδυασμό πλήκτρων π.χ. [ Alt-2 ] ή επιλογή από λίστα και όταν χρησιμοποιούνται να προβάλλονται με συγκεκριμένο χρώμα.

TypopWrarSet

Εκτός του ότι επιταχύνεται σημαντικά ο καθορισμός ωραρίων, βελτιώνεται και η διαδικασία ελέγχου και μειώνονται τα σφάλματα, μια και διευκολύνεται πολύ πλέον η αναγνώριση ενός ωραρίου από το χρώμα του. Είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο σε εναλλασσόμενα ωράρια και βάρδιες.

wtod 05a

Νέα εικονίδια και βελτιώσεις αισθητικού και εργονομικού χαρακήρα

 imgBtns

Οδηγίες εγκατάστασης

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της νέας έκδοσης επιβεβαιώστε ότι έχετε backup των αρχείων της εταιρίας.

Απαιτούμενες ενέργειες μετά την εγκατάσταση της νέας έκδοσης

Καλέστε το πρόγραμμα και επιλέξτε:

    • Εργαλεία
    • Παράμετροι μισθοδοσίας
    • Γενικές παράμετροι
    • Αλλαγή Βασικού αρχείου παραμέτρων (ΒΑΠ): 502301

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ   
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ 

Persona HRMS ver. 8.0.5 (06/02/23)

Οργάνωση Χρόνου Εργασίας

Υπήρξε ανακατάταξη του μενού έτσι ώστε να είναι συμβατό και με το σύστημα Ora.

8.0.5 1

Ψηφιακή Οργάνωση Χρόνου Εργασίας

Προστέθηκαν οι παρακάτω νέες δυνατότητες:

• Κατά την καταχώρηση νέου πακέτου ψηφιακής οργάνωσης χρόνου εργασίας ο χρήστης έχει και την επιλογή συμπλήρωσης της λίστας εργαζομένων με άντληση από άλλο πακέτο. Επιπλέον επιτρέπεται και η διαδοχική άντληση από διαφορετικά πακέτα αρκεί οι εργαζόμενοι να ανήκουν στο ίδιο παράρτημα.

• Επιτρέπεται, σε αδιαβίβαστα πακέτα, σε μεταγενέστερο χρόνο, η προσθήκη και η αφαίρεση εργαζόμενου καθώς και η αλλαγή της περιόδου (από - έως).

• Εβδομαδιαίο Συνοπτικό Ημερολόγιο διαβιβασμένου και αδιαβίβαστου προγράμματος με δυνατότητα επιλογής Κέντρων Κόστους.

Αλλαγές στον Τύπο Αποδοχών «Αμοιβές Μελών Δ.Σ»

Υποστηρίζονται οι νέοι τύποι αποδοχών για τις αμοιβές μελών Δ.Σ (ΕΦΚΑ Εγκ. 40/2023).

Οι χρήστες καλούνται κατά την καταχώρηση της εκκαθάρισης να συμπληρώνουν τις ημέρες ασφάλισης της περιόδου που αφορούν οι αμοιβές.

Η επιλογή των νέων τύπων αποδοχών Τ.Α 194 (ημέρες ασφάλισης έως 25) ή Τ.Α 294 (ημέρες ασφάλισης >25 ) συμπληρώνεται αυτόματα στο αρχείο της Α.Π.Δ κατά την επεξεργασία στοιχείων περιόδου ΑΠΔ.

Α.Π.Δ Δήλωση e-ΕΦΚΑ

Υποστηρίζονται οι νέες διευθύνσεις (url) υποβολής ΑΠΔ λόγω αλλαγής GCloud. Το σύστημα αυτόματα επιλέγει την κατάλληλη διεύθυνση ανάλογα με το ταμείο.

• Ηλεκτρονική Υποβολή ΑΠΔ : https://apps.e-efka.gov.gr/eAPDsso

• Ηλεκτρονική Υποβολή ΑΠΔ ΤΕΚΑ : https://apps.e-efka.gov.gr/eAPDssoTEKA

Οδηγίες εγκατάστασης

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της νέας έκδοσης επιβεβαιώστε ότι έχετε backup των αρχείων της εταιρίας.

Απαιτούμενες ενέργειες μετά την εγκατάσταση της νέας έκδοσης

Καλέστε το πρόγραμμα και επιλέξτε:

    • Εργαλεία
    • Παράμετροι μισθοδοσίας
    • Γενικές παράμετροι
    • Αλλαγή Βασικού αρχείου παραμέτρων (ΒΑΠ): 502205


Persona HRMS ver. 8.0 (16/12/22)

Η έκδοση 8.0 του συστήματος ORA αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική αναβάθμιση και επέκταση των δυνατοτήτων της εφαρμογής. Συνεργάζεται με το νέο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ, εφόσον προστεθεί το module /tm -time manager,  υποστηρίζοντας την απογραφική διαδικασία και την ψηφιακή οργάνωση στο πλαίσιο του ν. 4808/2021. Την παρακολούθηση παρουσιών ("Κάρτα εργασίας") την αναλαμβάνει το σύστημα ORA το οποίο συνεργάζεται με το σύστημα Persona.

Η έκδοση αυτή,

  1. Υποστηρίζει τη Δήλωση Μεταβολής Στοιχείων Εργασιακής Σχέσης για την ένταξη αλλά και μεταβολές της απογραφικής διαδικασίας στο Εργάνη.
  2. Υποστηρίζει πλήρως όλες τις δηλώσεις Ψηφιακής Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας:
    • Μεταβαλλόμενο - Τροποποιούμενο Ωράριο/Ημέρα
    • Σταθερό Εβδομαδιαίο Ωράριο
    • Άδειες
    • Άδειες (ορθή επανάληψη)
  1. Αποτυπώνει γραφικά σε διάγραμμα Gantt τις περιόδους απασχόλησης
  2. Παράγει και διατηρεί ως ιστορικό, αναλυτικά και συγκριτικά ημερολόγια παρουσίας/προγράμματος (διαβιβασμένα ή μη) με διάφορες παραμέτρους
  3. Προβλέπει τυποποίηση ειδικών τύπων απασχόλησης εσωτερικής χρήσης που διαμορφώνει ελεύθερα ο χρήστης (π.χ. παρακολούθηση εκθέσεων, σεμιναρίων κ.λπ).
  4. Προβλέπει τον καθορισμό έως και δύο ειδικών τύπων απασχόλησης στην ίδια μέρα με καθορισμό χρονικού διαστήματος αλλά και επιπλέον σχόλιο/παρατηρήσεις.
  5. Στο Ιστορικό Μεταβολών των εργαζομένων έχουν προστεθεί νέα πεδία στην καρτέλα  [ Ωράριο ] προκειμένου να υποστηριχθούν οι απαιτήσεις του Π.Σ.Εργάνη ΙΙ
  6. Προστέθηκε νέος κλάδος στο μενού:

PSN WTO Menu

  1. Στις τυποποιημένες αναφορές [Ωρες εργασίας ανά εργαζόμενο Οριστικής επεξεργασίας]
    • ανά Ημέρα | χωρίς Ανάλυση (Συνοπτική) (2120)
    • Συγκεντρωτικά η περίοδος | χωρίς Ανάλυση (Συνοπτική) (2220)
      • Έχει προστεθεί η ημέρα της εβδομάδας αριστερά από την ημερομηνία
      • Έχουν προστεθεί δύο νέες αθροιζόμενες στήλες που απομονώνουν εργασία Σαββάτου και Κυριακής αντίστοιχα  
      • Έχει προστεθεί παράμετρος για συνθήκη στα φίλτρα έτσι ώστε να επιλέγονται/φιλτράρονται συγκεκριμένες ημέρες (π.χ. τα Σάββατα)

Επιπλέον έχει δεχθεί πολλές εσωτερικές βελτιώσεις και μεγαλύτερη ανοχή σε παράλληλη χρήση

Περισσότερο υλικό θα βρείτε εδώ.

Για ολοκληρωμένη παρακολούθηση που περιλαμβάνει και παρουσίες δείτε εδώ.


 


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ