Skip to main content

Τεχνολογία ΣΥΝΠΑΝ

Ενας καλύτερος τρόπος

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΠΑΝ
 

18 από τους λόγους που κάνουν τα συστήματα της ΣΥΝΠΑΝ να υπερέχουν

Η ΣΥΝΠΑΝ κατασκευάζει συστήματα λογισμικού για επαγγελματική χρήση. Η διαφορά με τα άλλα είναι τεράστια, όχι όμως πάντα εμφανής. Οποιοσδήποτε μπορεί να παρασυρθεί από το ελκυστικό γραφικό περιβάλλον. Είναι όμως αυτό κριτήριο για να στηρίξει κάποιος το μέλλον μιας επιχείρησης; Παρέχει αυτό εγγυήσεις σε θέματα ασφάλειας, λειτουργικότητας, ευελιξίας, και πραγματικής παραγωγικότητας;

Με δεκαετίες εμπειρίας στην  πλάτης της και συνεχή έρευνα και ανάπτυξη, η ΣΥΝΠΑΝ ανέπτυξε και συνεχώς εμπλουτίζει την τεχνολογία XWin32+ στην οποία στηρίζει τις νέες γενιές των προγραμμάτων της. Βασικοί στόχοι της  σχεδίασης είναι:
  • η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των λειτουργικών συστημάτων Windows συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων multitasking και multi-threading

  • η λειτουργία κάτω από 64μπιτα λειτουργικά συστήματα

  • η βέλτιστη αξιοποίηση του γραφικού και multimedia περιβάλλοντος και η ασφαλής διαχείρισή του

  • ο επαναπροσδιορισμός κάποιων προδιαγραφών του Windows user interface που οδηγούν σε απόγνωση πολλούς έμπειρους χρήστες της παραγωγής

  • Η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών αφής και πένας

  • Η προσαρμογή σε διάφορες συσκευές από desktops μέχρι tablet • Η επέκταση των χαρακτηριστικών ERP που πάντα υπήρχαν στα συστήματα της ΣΥΝΠΑΝ

 • η διατήρηση του ενσωματωμένου συστήματος διαχείρισης database και η πρόβλεψη για προαιρετική επέκταση σε third party client/server databases.

και βέβαια

 • Ο σεβασμός και η αξιοποίηση της επένδυσης ετών των πελατών της ΣΥΝΠΑΝ
που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να μεταπηδούν χωρίς καμία απώλεια δεδομένων, ιστορικών στοιχείων, παραμετροποιήσεων που έχουν αναπτύξει επί σειρά ετών, από τη μια τεχνολογία στην επόμενη. Απόδειξη, οι υπερδραστήριες και σύγχρονες εγκαταστάσεις σήμερα που διατηρούν δεδομένα μέχρι και 30 ετών…

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΠΑΝ

01

Browsers

SYNPAN grids

Δομικό στοιχείο της σχεδίασης U/I  της ΣΥΝΠΑΝ είναι οι browsers: οι πίνακες διαχείρισης και πληροφόρησης με έμφαση στην εργονομία και φιλικότητα.

Με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά δεκαετιών και συνεχή εξέλιξη.

Μενού

 • Κάθε μενού ξεχωρίζει οπτικά
 • Εικονίδια αντίστοιχα του toolbar
 • Ολα τα hot-keys είναι εμφανή χωρίς να απαιτείται απομνημόνευση (π.χ. τί κάνει πάντα το F3)

Toolbar

Toolbar με τις συνηθέστερες πάγιες λειτουργείες σε εικονίδια με βοηθητικό "tool-tip" για να μας θυμίσει τι παριστάνει το εικονίδιο και με ποιό πλήκτρο ενεργοποιείται εναλλακτικά

Ενεργή εγγραφή και ενεργή στήλη

Μαρκάρισμα περιοχής

Προκειμένου π.χ. να τυπωθεί μια περιοχή ή να αντιγραφεί στο Excel.

Ενεργή ταξινόμηση

(Η σειρά με την οποία εμφανίζονται οι εγγραφές) λειτουργεί και ως κουμπί για άλλες επιλογές

Εναλλακτικές ταξινομήσεις

(Η σειρά με την οποία εμφανίζονται οι εγγραφές) Λειτουργεί και ως κουμπί επιλογής αυτής της σειράς

Διαμόρφωση στηλών

Ο χρήστης μπορεί να φαρδύνει ή στενέψει κάθε στήλη, να την εξαφανίσει τελείως ή να προβάλλει άλλη

Μελετημένη χρήση χρωμάτων

Η επιλογή ειδικών χρωμάτων γίνεται με εργονομικά κριτήρια. Ο σκοπός είναι να διευκολύνεται ο χρήστης να εστιάζει σε περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος. Επι πλέον ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τροποιήσει τα τυποποιημένα χρώματα.

Ειδικά εικονίδια

Ειδικα εικονίδια χρησιμοποιούνται έτσι ωστε σε πολύ μικρό χώρο να μπορεί απεικονιστεί μια σημαντική πληροφορία, όπως π.χ. οτι υπάρχουν συνοδευτικά έντυπα που είναι συνημμένα σε αυτή την εγγραφή.

Πληροφοριακά πεδία

Πρόσθετα στοιχεία που αποτυπώνονται σε σταθερό σημείο

Σταδιακή αναζήτηση

Σε αυτό το σημείο αποτυπώνεται το κείμενο ταύτησης της σταδιακής αναζήτησης (Incremental search)

Διαμόρφωση για οθόνη αφής (touch)

Παραμετρική διαμόρφωση που να διευκολύνει τη χρήση με τα δάκτυλα ανάλογα με τη συσκευή (laptop, tablet) αλλά και την ανατομία του χρήστη

Εικόνα σε κάθε γραμμή

Παραμετρικά οριζόμενο ύψος και πλάτος για κάθε προτίμηση. Περισσότερες γραμμές ή καλύτερες εικόνες;

Στατιστικά Μαρκαρισμένων

Πόσες είναι οι εγγραφές που έχετε μαρκάρει;. Αν είναι αριθμοί μιας στήλης, βρείτε το άθροισμα, την ελάχιστη, τη μέγιστη τιμή, την απόκλιση το μέσο όρο. Αν πρόκειται για ημερομηνία βρείτε την παλαιότερη, νεότερη και τη διάρκεια.


02

Omnibus

DOCUMENT MANAGEMENT SYSTEM

Σκεφθείτε τι δυνατότητες θα είχατε εάν σε κάθε σημαντική ενότητα των εφαρμογών σας, μπορούσατε με το πάτημα ενός πλήκτρου ή ενός κλικ του ποντικιού να είχατε στη διάθεσή σας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αντί να ψάχνετε σε σκονισμένα συρτάρια σε άφαντα ντοσιέ ή να φωνάζετε: "Μαρία, που είναι εκείνο το δειγματολόγιο που μας είχε στείλει ο οίκος X"

Τώρα πιά αυτή τη δυνατότητα την έχετε και με το παραπάνω.

Εκτός από την άμεση σύνδεση εικόνων, όπου αυτές προβλέπονται (π.χ. η φωτογραφία ταυτοποίησης ενος εργαζόμενου) υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης απεριόριστων εγγράφων (φωτογραφίες, σκαναρισμένα έντυπα, αρχεία Word, Excel, Video clips κ.α.)

Παράδειγμα εντύπου PDF

Παράδειγμα φωτογραφημένου ή σκαναρισμένου εντύπου

Παράδειγμα εντύπου Word

Έχουμε επισυνάψει κάτι στην εγγραφή του εργαζόμενου ;

Ναι, στα έγγραφα του εργαζόμενου αλλά όχι στα έγγραφα της συγκεκριμένης μεταβολής, αλλά αν θέλουμε, αρκεί ένα κλικ πάνω στον συνδετήρα!

Ποιά έγγραφα έχουμε επισυνάψει ;

Βλέπουμε τη λίστα με τις περιγραφές που έχουμε δώσει αλλά και τα βασικά στοιχεία του κάθε εγγράφου. Μπορούμε να επισυνάψουμε απεριόριστο αριθμό εγγράφων και να τα διαχειριστούμε από εδώ ή ομαδικά (π.χ όλα τα βιογραφικά μαζί)


03

Αναζητήσεις με αποτέλεσμα

Έχουμε φροντίσει να βρίσκετε
αυτό που ψάχνετε με τον ταχύτερο
δυνατό τρόπο


Αφιερώστε το χρόνο σας
μελετώντας το αποτελέσματα
όχι το πώς θα φτάσετε σε αυτό

Λειτουργικές ταξινομήσεις

Ακαριαία ανταπόκριση

σε εύστοχες αναζητήσεις

Επιλέξτε την επιθυμητή σειρά ταξινόμησης και αναζητήστε με πολλούς τρόπους αυτό που ψάχνετε πληκτρολογώντας λίγους χαρακτήρες


Σταδιακές αναζητήσεις

Στις ενότητες του συστήματος

incremental searches

Οδηγηθείτε ταχύτατα στην επιθυμητή ενότητα ή λειτουργία του συστήματος χωρίς να χρειάζεται να ξέρετε που ανήκει κάθε επιλογή.

Στις βάσεις δεδομένων

incremental searches

Βρείτε γρήγορα την εγγραφή που ψάχνετε παρατηρώντας παράλληλα και ποιες άλλες παρεμφερείς υπάρχουν.

Σε πεδία κοινής χρήσης

incremental searches

Επιταχύνετε την καταχώρηση σε πεδία κοινής
χρήσης αποφεύγοντας διπλο-καταχωρήσεις από ανορθογραφίες ή αλλά λάθη


Δεν είναι δυνατόν να θυμάστε πού ανήκουν εκατοντάδες επιλογές

 

Γι'αυτό, αντί να χαραμίζετε το χρόνο σας, πληκτρολογήστε ό,τι πλησιάζει σε αυτό που ψάχνετε και οι πιθανότητες είναι ότι θα το βρείτε. (Δείτε τη συμπεριφορά σε αργή κίνηση και παγώστε την εικόνα για να πειστείτε)

Στοχευμένη πλοήγηση

Σχετική αναζήτηση

Πλοηγηθείτε στα δεδομένα σας με κριτήριο το περιεχόμενο μιας στήλης


04

Εργαλεία

Integrated Tools

Oι εκδόσεις XWin32+ διαθέτουν πολλά "μικρά" εργαλεία π.χ. όπως calculator, ημερολόγιο, υπολογιστή ημερομηνιών, χρονομέτρη και κάποιες υπο-εφαρμογές - εργαλεία όπως π.χ. ο διευθυνσιογράφος ("ΟΝΟΜΑΤΑ"/επαφές), την Agenda - ημερολόγιο με το σύστημα προειδοποιήσεων. Το βασικό χαρακτηριστικό των βοηθημάτων αυτών είναι ότι είναι κατασκευασμένα για να χρησιμοποιούνται άμεσα, απλά και γρήγορα και να είναι κατάλληλα ενσωματωμένα (integrated) στις εφαρμογές.

Στο σύνολό τους πλαισιώνουν όλες τις εφαρμογές της ΣΥΝΠΑΝ κερδίζοντας στους χρήστες σημαντικό πολύτιμο χρόνο.

Τετράμηνο ημερολόγιο

Για γρήγορο ξεφύλλισμα και επιλογή μήνα

Ημερολόγιο

Κεντρικό ημερολόγιο για επιλογή ημερας που ενεργοποιείται από παντού. Μέσα από πεδία ημερομηνιών παρέχει αυτόματη συμπλήρωση πεδίου.

Υπολογιστής ημερομηνιών

Ποια είναι η ημερομηνία (ή η πρώτη εργάσιμη) αν σε μία ημέρα προσθέσουμε (ή αφαιρέσουμε) ένα αριθμό ημερών (μηνών ή ετών) κοινών ή εργάσιμων ημερών

Κινητές αργίες

Πότε έχουμε Πάσχα ή Καθαρή Δευτέρα ή του Αγίου Πνεύματος

Διαφορά μεταξύ ημεριμηνιών

Πόσα χρόνια, μήνες, μέρες μεσολαβούν μεταξύ δύο ημερομηνιών

Εκτύπωση browser

Τυπώστε οποιοδήποτε τμήμα ενός browser (ή ολόκληρο). Διαμορφώστε τις στήλες του και ορίστε τις παραμέτρους σας έτσι ωστε να πάρει τη μορφή που θέλετε.

Εργαλεία πάντα διαθέσιμα

Στατιστικά από browser

Μέσα από κάθε ενότητα και κάθε browser μπορείτε να μαρκάρετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει και να μετρήσετε τις εγγραφές που επιλέξατε. Αν έχετε επιλέξει στήλη ημερομηνίας θα δείτε επιπλέον την παλαιότερη, τη νεότερη ημερομηνία καθώς και τη διάρκεια σε ημέρες ή μήνες. Σε αριθμητικές στήλες θα έχετε το αποτέλεσμα που βλέπετε στο παράδειγμα.

Χρονομέτρης που θυμάται

Επειδή δεν προλαβαίνετε να κρατάτε σημειώσεις και τελικά χάνετε το λογαριασμό, έχετε όποτε θέλετε στη διάθεσή σας με ένα κλικ, το εργαλείο με τις λιγότερες απαιτήσεις που σας κρατάει χρόνο, διάρκεια, παρατηρήσεις... και δεν ξεχνάει...

Calculator

Βολικό calculator που θυμάται και αντιγράφει

05

Αφή και πένα

Gestures touch & pen

Φροντίζουμε να αξιοποιείτε οποιαδήποτε συσκευή επιλέξετε. Για συγκεκριμένες εργασίες είναι πολύ χρήσιμες συσκευές που δεν διαθέτουν πληκτρολόγιο αλλά ούτε ποντίκι.

Υποστηρίζουμε τις συσκευές αυτές αναγνωρίζοντας και αξιοποιώντας χειρονομίες αφής καθώς και τις κινήσεις πένας. Αλλά επειδή ο κάθε χρήστης έχει και προτιμήσεις, διαθέτουμε και ειδικές παραμέτρους που προσαρμόζουν τη συμπεριφορά με τις επιθυμίες του κάθε χρήστη.


06

Reporter & Query

 

Το υποσύστημα Reporter & Query, που περιλαμβάνεται σε όλες τις εκδόσεις XWin32+, αναλαμβάνει τη διαχείριση όλων των αναφορών, εκτυπώσεων, συλλογή πληροφοριών από βάσεις δεδομένων και μεταφορά σε άλλα συστήματα (αρχεία text, PDF, databases, Spreadsheets, Windows Clipboard). Επίσης αναλαμβάνει να διαχειριστεί όλες τις παραμέτρους προσαρμογής (customizations) που μπορεί να ζητήσει ο χρήστης.

 

 

07

Καρτέλες καταχώρησης

Τα παράθυρα/καρτέλες καταχώρησης συνθέτουν και εικόνα πληροφόρησης. Στη ΣΥΝΠΑΝ αφιερώνουμε πολύ χρόνο στην εργονομία αυτού του περιβάλλοντος έτσι ώστε να ο χρήστης να φθάνει γρήγορα στο ζητούμενο με τις λιγότερες κινήσεις. Υπολογίζουμε επίσης και τους χρήστες "παραγωγής", αυτών δηλαδή που καταχωρούν μεγάλο όγκο δεδομένων με υψηλές ταχύτητες. Για το λόγο αυτό το ποντίκι είναι προαιρετικό και απαραίτητο μόνο στη διαμόρφωση των παραθύρων κ.λπ.

Αν έχετε εμπειρία από άλλα συστήματα θα έχετε διαπιστώσει ότι αφού μετά από πολύ κόπο καταφέρατε να μεταβείτε από επιλογή σε επιλογή ορίζοντας παραμέτρους, ημερομηνίες, εύρη κωδικών κ.λπ. προκειμένου να ζητήσετε μια επεξεργασία, διαπιστώνετε ότι κάπου έχετε κάνει κάποιο μικρό λάθος. Εννέα στα δέκα συστήματα θα σας "τιμωρήσουν" για το λάθος σας και θα σας υποχρεώσουν να ξαναπληκτρολογήσετε όλα τα στοιχεία από την αρχή. Αυτό δεν συμβαίνει στα συστήματα XWin32+ διότι γνωρίζουν ότι είσαστε άνθρωποι. Για το λόγο αυτό έχουν όσο το δυνατό πιο συγκεντρωμένες τις πληροφορίες που καταχωρείτε ώστε να τις βλέπετε όλες μαζί και ακόμη και αν αποχωρήσετε και επανέλθετε διατηρούν τα στοιχεία που δώσατε ώστε να μη χρειαστεί να πληκτρολογήσετε κάτι χωρίς λόγο.

Και ακόμη: τα περιεχόμενα των πεδίων καταχώρησης είναι διακριτά, ειδικές γραμματοσειρές έχουν σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό έτσι ώστε να μην ψάχνει ο χρήσης με φακό τους χαρακτήρες ενός κωδικού. Εξάλλου οι γραμματοσειρές μπορούν να τροποποιηθούν από το χρήστη και τα παράθυρα διαλόγων να μεγεθυνθούν ή να σμικρυνθούν ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης ή τις προτιμήσεις του χρήστη.
08

Ο,τι θέλω στο Excel

Μπορείτε να μεταφέρετε στο Excel δεδομένα από οποιαδήποτε εφαρμογή της ΣΥΝΠΑΝ, είτε με απλό copy-paste μέσα από τους browsers, είτε  από οποιαδήποτε αναφορά («εκτύπωση»), είτε από το σύστημα Reporter & Query.

Αυτό θα σας επιτρέψει να προβείτε σε δευτερογενείς επεξεργασίες της αρεσκείας σας, να μοιράσετε αποτελέσματα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της στιγμής.

Φυσικά μπορείτε να σχεδιάσετε παρουσιάσεις και να τις μεταφέρετε και σε άλλα προγράμματα όπως π.χ. σε Powerpoint09

Multimedia

Η τεχνολογία XWin32+ σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει εφαρμογές που λειτουργούν πάνω σε βάσεις δεδομένων οι οποίες πλέον δεν περιέχουν μόνον κείμενα και αριθμούς αλλά η πληροφόρηση γίνεται με όλο και πιο ολοκληρωμένα μέσα όπως εικόνες, σχεδιαγράμματα, video και ήχο. Μερικά παραδείγματα υποσυστημάτων που αξιοποιούνται είναι π.χ. η Αποθήκη, η Μισθοδοσία, η παρακολούθηση Παγίων.

Οι εικόνες που συνοδεύουν το κείμενο αυτό προέρχονται από την ενότητα Κωδικολόγιο Αποθήκης που αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιοποίησης των πολυμέσων. Σε κάθε εγγραφή (κωδικού είδους) μπορείτε να ορίσετε μια ή και περισσότερες εικόνες (προαιρετικά video ή ήχο) που συνοδεύουν τα χαρακτηριστικά του είδους. Οι εικόνες αυτές είναι εύκολα διαθέσιμες, μπορούν να ανοιχτούν σε ατομικά παράθυρα πολλών ειδών παράλληλα, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ τους. Ακόμη είναι εύκολη η μεταφορά με copy/paste (αντιγραφή/επικόλληση) σε άλλες εφαρμογές όπως Word, Excel.

Ο τρόπος με τον οποίο ενσωματώνεται στις βάσεις δεδομένων είναι ιδιαίτερα ευέλικτος χωρίς να τις διογκώνει χωρίς λόγο και επιτρέποντας την εύκολη συντήρησή τους.
10

Web services

Πολλές εφαρμογές πλέον στηρίζονται σε υπηρεσίες που εκτελούνται μέσω διαδικτύου. Μέσω ειδικών εφαρμογών, από σταθερή ή κινητή συσκευή,  ο χρήστης ή η εφαρμογή μπορεί να πραγματοποιήσει  «αιτήματα» προς κάποιο κεντρικό σύστημα και να πάρει αποτελέσματα ή απαντήσεις. Το ειδικό λογισμικό στα «κεντρικά» εξυπηρετεί παράλληλα πολλούς χρήστες. Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται  από δημόσιους οργανισμούς (π.χ. επιβεβαίωση ΑΦΜ) ή εταιρίες. Η ΣΥΝΠΑΝ υποστηρίζει και τις δύο πλευρές τόσο μέσω ειδικών όσο και γενικών εφαρμογών.
11

Εφαρμογές σε Κινητά

IOS & Android mobile apps

Τα συστήματά μας πλέον συνεργάζονται με εφαρμογές κινητών που αναπτύσσουμε. Εξυπηρετούνται από δικά μας web services παρέχοντας απεριόριστες δυνατότητες σε χρήστες που βρίσκονται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ή εν κινήσει...12

Στέλνουμε SMS

Texting

Ενημερώνουμε τον παραγωγό οτι είμαστε έτοιμοι να παραλάβουμε τη σοδειά του... Ειδοποιούμε οτι τα αποτελέσματα της εξέτασης αίματος έχουν βγεί... Όταν ολοκληρωθεί η επισκευή μιας συσκεύης στέλνουμε αυτόματα μήνυμα οτι είναι έτοιμη για παραλαβή... Υπενθυμίζουμε σε πολλές κυρίες οτι τώρα πρέπει να κάνουνε τη μαστογραφία τους... και επίσης μαζικά για τις νέες προσφορές μας...

Ελάτε να συζητήσουμε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε την υποδομή μας για να στέλνετε στοχευμένες ειδοποιήσεις, ενημερωτικά σημειώματα σε άλλους μέσα από τις εφαρμογές σας.13

Ο,τι θέλω σε E-Mail

EMail Data and Images

Έχουμε φροντίσει ώστε επικοινωνία των εφαρμογών με τους κατά περίπτωση φορείς (π.χ. πελάτες, προμηθευτές, συνεργάτες) να είναι άμεση και πρακτική μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Email).

Η πιο συνηθισμένη και απλή ανάγκη είναι να «βρίσκομαι» στο φορέα και να θέλω να του στείλω κάτι. Αυτό επιτυγχάνεται συνήθως με ένα κλικ ή ένα πλήκτρο με ενεργοποίηση του προγράμματος που χρησιμοποιεί ο χρήστης για αποστολή μηνυμάτων (π.χ. Outlook). H άλλη πιο εξειδικευμένη ανάγκη σχετίζεται με την αποστολή ενός ή παραπάνω εντύπων που είτε έχουν παραχθεί από την εφαρμογή και επισυνάπτονται (π.χ. σε PDF) είτε διαμορφώνονται από αυτήν online και ενσωματώνονται στο κορμό του μηνύματος. Όλα τα σενάρια καλύπτονται με εύκολο τρόπο.14

Flexi-port

Distributable responsive HTML Reporting

Report ή Flexi-port;

Κάποτε είχαμε τις εκτυπώσεις. Oταν έπρεπε να τις μοιραστούμε ανατρέξαμε στα PDF. Σήμερα όμως δεν ξέρουμε πού θα βρίσκεται ο αποδέκτης και σε τί συσκευή θα δεχθεί την αναφορά του. Και επειδή όσο και αν διαβάζεται σε ένα κινητό ένα σύνθετο PDF ικανοποιητικό συνήθως δεν είναι, για αυτό φτιάξαμε το Flexi-port. Flexi-port σημαίνει εργονομικές και καλαίσθητες αναφορές που τις στέλνεις στον κορμό ενός email ή ως συνημμένο και ο αποδέκτης το βλέπει με συμπεριφορά responsive.

Που σημαίνει ότι η αναφορά ανταποκρίνεται και προσαρμόζεται δυναμικά στο εκάστοτε περιβάλλον του χρήστη (πρόσβαση από tablet, laptop, smartphone ή desktop) και στο μεταβλητό προσανατολισμό ανάλογα με το πώς περιστρέφει ο χρήστης τη συσκευή του.15

RTF πεδία-κείμενα

RICH TEXT FIELDS

Πεδία σαν κείμενο Word; Ναι διότι πολύ συχνά στο κείμενο με τις παρατηρήσεις σας μπορεί να χρειαστεί να ορίσετε ένα γραφικό, ένα πίνακα, μια εικόνα ή απλά να δώσετε έμφαση σε κάποια σημεία. Δίνουμε λοιπόν τη δυνατότητα στους χρήστες να εμπλουτίσουν τα κείμενά τους με δυνατότητες RTF (Rich Text Format)

Και βέβαια μπορείτε να επικολλήσετε (copy – paste) από άλλες εφαρμογές όπως π.χ. Word, Excel και ένα σημαντικό ποσοστό των διαμορφώσεων του αρχικού κειμένου θα μεταφερθούν

Σημειωση: Το RTF-format ενεργοποιείται από το λογισμικό Microsoft που είναι εγκατεστημένο στο εκάστοτε μηχάνημα. Δεν υποστηρίζει όλες τις διαμορφώσεις.16

Database

Integrated db management

Η ΣΥΝΠΑΝ είναι ίσως η πρώτη εταιρία στη χώρα που εισήγαγε την έννοια της βάσης δεδομένων (database) στα εμπορικά πακέτα οριζοντίων αγορών και λειτούργησε αποκλειστικά με αυτήν. Η προεσέγγιση αυτή επηρέασε καθοριστικά την εταιρική πολιτική τόσο στην αρχιτεκτονική των προϊόντων όσο και στον τομέα των υπηρεσιών.

Η τεχνολογία XWin32+ στηρίζεται στην αρχή ότι τα προγράμματα είναι ανεξάρτητα από τα δεδομένα που διαχειρίζονται υπό την έννοια ότι δεν δεσμεύονται εκ κατασκευής από τον τύπο της βάσης δεδομένων με την οποία συνεργάζονται και ότι μπορούν να συνεργαστούν με διαφορετικών προδιαγραφών βάσεις δεδομένων αρκεί να τις αναγνωρίζουν.

Η ΣΥΝΠΑΝ ανέκαθεν συμπεριλάμβανε στα πακέτα της ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης database, και παρείχε δωρεάν βοηθήματα administration και εργαλείων μαζικών επεξεργασιών.

17

Καρφίτσωμα επιλογών

Pins

Επιλέξτε γρήγορα τις ενότητες στις οποίες θέλετε να μεταβείτε, βοηθούμενοι από καρφιτσωμένες επιλογές. Αφήστε το σύστημα να σας προτείνει τις πλέον πρόσφατες ή τις πιο συχνές ή διαλέξτε μόνοι σας αυτές που για κάποια περίοδο επιθυμείτε να έχετε στη διάθεσή σας άμεσα. Συμπληρώστε πρόχειρα σχόλια επάνω τους για να σας θυμίζει αυτό που ξεχνάτε και επιπλέον χρωματίστε τις όπως θέλετε για να ξεψωρίζουν.

Δείτε ακόμη πότε εκτελέσατε τελευταία φορά μια διαδικασία και πόσο συχνά.

Q&A Ερωτήσεις & Απαντήσεις για το καρφίτσωμα

1. Που βρίσκονται οι γενικές προτιμήσεις καρφιτσωμένων επιλογών;

Στην επιλογή [Προτιμήσεις Καρφιτσωμένων Επιλογών] με δεξί κλικ από το δένδρο του μενού ή από το μενού της κάθε καρφιτσωμένης επιλογής.

2. Που βρίσκεται το μενού κάθε καρφιτσωμένης επιλογής;

Μόλις σύρετε  το δείκτη του ποντικιού πάνω στην καρφιτσωμένη επιλογή εμφανίζονται δύο εικονίδια. Πατώντας το επάνω με τις τρείς τελείες ενεργοποιείται το μενού.

3. Εμφανίζονται επιλογές μόνο σε μια στήλη δεξιά του κεντρικού μενού, δεν μπορώ να έχω περισσότερες σε επόμενη στήλη;

Μπορείτε να επιλέξετε να συμπληρώνονται όσες στήλες θέλετε. Επιλέξτε [Προτιμήσεις Καρφιτσωμένων Επιλογών] και ορίστε τον μέγιστο αριθμό στηλών που επιθυμείτε να βλέπετε.

4. Θέλω κάποιες επιλογές να βρίσκονται μόνιμα καρφιτσωμένες. Mπορώ να το ορίσω;

Ναι. Σύρετε το ποντίκι στην καρφιτσωμένη επιλογή που θέλετε να μονιμοποιήσετε, ώστε να εμφανιστεί το εικονίδιο με την καρφίτσα. Μόλις το πατήσετε, η επιλογή θα ενταχθεί στις μόνιμα καρφιτσωμένες που προηγούνται των προσωρινών και διαφέρουν χρωματικά. Ξαναπατήστε την καρφίτσα με τη διαγώνια γραμμή αν  θέλετε να την επαναφέρετε στις προσωρινές.

5. Μπορώ να διαλέξω να καρφιτσωθούν επιλογές χωρίς να τις εκτελέσω;

Ναι μπορείτε. Σύρετε το δείκτη του ποντικιού πάνω στην επιλογή του κεντρικού μενού-δένδρου που θέλετε να καρφιτσωθεί δεξιά και με δεξί κλικ ζητήστε το σχετικό μενού. Μόλις επιλέξετε [Προσθήκη στις καρφιτσωμένες] θα την δείτε να καρφιτσώνεται δεξιά. Μπορείτε να την ξε-καρφιτσώστε με τον ίδιο τρόπο επιλέγοντας αντίστοιχα  [Αφαίρεση από τις καρφιτσωμένες]. 

6. Κάθε φορά που εκτελώ μια επιλογή από το μενού, καρφιτσώνεται αυτόματα (αν δεν είναι ήδη εκεί). Μπορώ να βλέπω μόνο αυτές που έχω ορίσει εγώ;

Ναι μπορείτε. Επιλέξτε [Προτιμήσεις Καρφιτσωμένων Επιλογών] και. Ξε-τσεκάρετε την παράμετρο «Αυτόματο καρφίτσωμα επιλογών». Με αυτό τον τρόπο το σύστημα δεν θα προσθέτει αυτόματα επιλογές και θα διατηρούνται αυτές που ορίζετε εσείς μόνο. 

7. Οι επιλογές που καρφιτσώνονται αυτόματα αντικαθίστανται από άλλες όταν δεν υπάρχει χώρος. Πως αποφασίζει το σύστημα ποιες θα αντικαταστήσει;

Προβλέπονται δύο μέθοδοι. Στην πρώτη και προτεινόμενη μέθοδο αντικαθίσταται η επιλογή που έχει εκτελεστεί παλαιότερα ενώ στη δεύτερη αντικαθίσταται αυτή που έχει χρησιμοποιηθεί λιγότερο. Μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο που προτιμάτε επιλέγοντας [Προτιμήσεις Καρφιτσωμένων Επιλογών] από το μενού της επιλογής. Τσεκάρετε ή ξε-τσεκάρετε τη φράση «Αντικαθίστανται οι λιγότερο χρησιμοποιημένες όταν δεν χωρούν». (Υπενθυμίζεται ότι η μικρή κόκκινη βούλα υπονοεί ότι παρέχεται βοηθητικό κείμενο - tooltip αν αφήσετε το ποντίκι σας 1-2 δευτερόλεπτα πάνω στη φράση).

8. Η νέα δυνατότητα όχι μόνο δεν με ενδιαφέρει αλλά με ενοχλεί. Μπορώ να την απενεργοποιήσω;

Ναι, επιλέξτε [Προτιμήσεις Καρφιτσωμένων Επιλογών] και ορίστε μηδέν στο μέγιστο αριθμό στηλών. Αν έχετε και άλλες εφαρμογές μπορείτε να ορίζετε τη δυνατότητα σε κάθε μια ξεχωριστά. Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε την πλήρη απενεργοποίηση του μηχανισμού από τις [Ιδιότητες σταθμού εργασίας], [Ιδιότητες της εφαρμογής],  [Καρφιτσωμένες επιλογές] ξε-τσεκάροντας τη δυνατότητα.

9. Μπορώ να πετάξω όλες τις επιλογές με μια κίνηση;

Ναι, με δεξί κλικ στο μενού οποιασδήποτε καρφιτσωμένης επιλογής πατήστε [Ξε-καρφίτσωμα πολλαπλών επιλγών] και διαγράφετε όλες τις προσωρινές, όλες τις μόνιμες ή όλες γενικά.

10. Μπορώ να  μετακινήσω τις καρφιτσωμένες επιλογές;

Ναι, στο μενού της επιλογής που θέλετε να μετακινήσετε θα βρείτε τις εντολές μετατόπισης.

11. Πώς μπορώ να ξέρω ποιες καρφιτσωμένες επιλογές χρησιμοποιώ πιο συχνά χωρίς να ζητήσω ιδιότητες;

Σύρετε τον δείκτη του ποντικιού σε μια καρφιτσωμένη επιλογή και αφήστε το ακίνητο για 1-2 δευτερόλεπτα. Θα δείτε ότι προβάλλεται ένας μικρός πίνακας με στατιστικά.

12. Γιατί το πλαίσιο κάθε επιλογής είναι σχετικά μεγάλο;

Προκειμένου να μπορείτε να συμπληρώσετε δικό σας ελεύθερο κείμενο που θα σας υπενθυμίζει ή διευκρινίζει κάποια θέματα. Ορίζετε και αναθεωρείτε το κείμενο μέσα από την επιλογή [Ιδιότητες επιλογής] που βρίσκεται στο μενού της καρφιτσωμένης επιλογής.

13. Μπορώ να επιλέξω το δικό μου χρώμα για κάποια επιλογή;

Μπορείτε να χρωματίσετε ελεύθερα οποιαδήποτε καρφιτσωμένη επιλογή με το χρώμα της αρεσκείας σας  μέσα από την επιλογή [Ιδιότητες επιλογής] που βρίσκεται στο μενού της καρφιτσωμένης επιλογής. Πατήστε το κουμπί «Άλλο χρώμα» και διαλέξτε το χρώμα που επιθυμείτε. Μπορείτε να επανέλθετε στο προτεινόμενο χρώμα πατώντας το διπλανό κουμπί.

14. Αν ορίσω κείμενο και χρώμα σε κάποια προσωρινή επιλογή, κινδυνεύω να τα χάσω;

Ναι. Οι παράμετροι των προσωρινών επιλογών διατηρούνται με κάποια κριτήρια χρήσης αλλά προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αντικατασταθούν από άλλες που χρησιμοποιήθηκαν αργότερα, φροντίστε να τη καταστήσετε μόνιμη (βλ. σχετική ερώτηση)

15. Πως θα μπορούσα, περιοδικά, να συγκεντρώνω τις επιλογές που χρησιμοποιώ περισσότερο;

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο προβολής που χρησιμοποιείτε και ενώ το ποντίκι σας βρίσκεται σε κάποια καρφιτσωμένη επιλογή, πατήστε το εικονίδιο με τις τρείς τελείες και επιλέξτε [Ταξινόμηση επιλογών κατά σειρά χρήσης]. Αφού απαντήσετε [Ναι] στην ερώτηση επιβεβαίωσης θα αλλάξει η σειρά των προσωρινών επιλογών με  πρώτες αυτές που έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο.

18

Σκανάρετε στοιχεία στο κινητό σας με QR-code

Screen to Mobile

Σχεδόν όπου και να βρίσκεστε μπορείτε να αντιγράψετε κάποια πληροφορία στο κινητό σας. Μαρκάρετε το κείμενο που θέλετε όπως π.χ. το IBAN του παραδείγματος και με δεξί κλικ επιλέγετε [Αντιγραφή σε QR-Code]  και απλά φωτογραφίζετε με το κινητό σας την εικόνα. Μεταφέρονται ακόμα και στοιχεία πινάκων σε συμβατή μορφή για μεταφορά σε φύλλα τύπου Excel στο κινητό σας.

Αν διαθέτετε AGENDA-ΟΝΟΜΑΤΑ μπορείτε να πάτε ακόμα παραπέρα. Να καλέσετε απευθείας, να μεταφέρετε ή ενημερώσετε την επαφή του κινητού σας άμεσα, να στείλετε Email, μήνυμα SMS, video, location share κ.λπ απλά σκανάροντας το QR-Code που ζητήσατε! Αναγνωρίζονται από συσκευές iOS (iPhone) και Android.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΠΑΝ