Skip to main content

 

 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ
  

Ora TMS ver. 3.4.2 (16/6/23)

Εισαγωγή Ολοήμερων Αδειών στα Στοιχεία Ψηφιακής Οργάνωσης από Excel

Μπορείτε πλέον να εισάγετε σε ένα πακέτο ψηφιακής οργάνωσης ολοήμερες άδειες τις οποίες έχετε συντάξει σε Excel. Παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικό, προτείνεται ανεπιφύλακτα η χρήση ενός πρότυπου αρχείου (template) με όνομα WTOAD-Template.xlsx που έχει σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό και που θα πρέπει να βρίσκεται στο φάκελο \$snp\m95. Η διαδικασία είναι αντίστοιχη με την εισαγωγή από Excel σε Μεταβαλλόμενο πακέτο, διαφοροποιείται μόνο ο τρόπος συμπληρωσης των κελιών.

ExcelImport

Θα πρέπει να μην χρησιμοποιείτε ποτέ το πρότυπο αρχείο που βρίσκεται στον παραπάνω φάκελο. Αντίθετα την πρώτη φορά που θα θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε ζητήστε προηγουμένως την παραπάνω επιλογή (δηλ. επιλογή από Excel) ακόμα και αν δεν έχετε δημιουργήσει αρχείο προκειμένου το σύστημα να σας δημιουργήσει τον φάκελο από όπου θα διαβάζονται τα αρχεία Excel. O νέος φάκελος _WTOAD-InBox που θα δημιουργηθεί θα βρίσκεται κάτω από τον ενεργό φάκελο της  εφαρμογής π.χ. f:\s90\d\_WTO-InBox\ .

Ακυρώστε την άντληση και αποθηκεύστε το πρότυπο αρχείο με το όνομα της αρεσκείας σας στον παραπάνω φάκελο. Στο εξής συνιστάται να χρησιμοποιείτε και να δημιουργείτε αρχεία σε αυτό το φάκελο μόνο.

Excel2OraAd

Μπορείτε να συμπληρώσετε τις στήλες A & B με copy - paste (αντιγραφή και επικόλληση) από τον πίνακα του ιστορικού μεταβολών. Συμπληρώστε το κελί C1 με την πρώτη ημέρα της περιόδου και θα συμπληρωθεί αυτόματα όλος ο μήνας. Περαιτέρω οδηγίες θα βρείτε στο tab [Οδηγίες]

Excel2OraHlp 

Προστέθηκε ενεργή αλφαβητική ταξινόμηση 

Προστέθηκε ενεργή αλφαβητική ταξινόμηση στις ενότητες [Χ001. Κάρτες - Εργαζόμενοι] και [Εκκρεμείς Μετρήσεις]

Αποκατάσταση δυσλειτουργίας

Η επιλογή 'Εμφανίζονται αλφαβητικά οι αποχωρήσαντες...'  έλειπε από την ενότητα Σταθερά Εργαζομένων (ενώ υπήρχε στο Ιστορικό Μεταβολών)

Ora TMS ver. 3.4.1 (6/6/23)

Δοκιμαστική λειτουργία νέου συστήματος SoftClock

 

SoftClockLOGO

 Ora SoftClock

Στην έκδοση αυτή απελευθερώνουμε ένα μέρος του συστήματος SoftClock δοκιμαστικά, για εξοικείωση. Ενεργοποιείται από τη νέα επιλογή Χ110.

SoftClockIntro

Η οθόνη του SoftClock  δείχνει:

  1. την τρέχουσα ώρα και την κατάσταση για την οποία υποδέχεται δηλ. ΕΙΣΟΔΟ (για προσέλευση) και ΕΞΟΔΟ (για αποχώρηση.
  2. Ακριβώς από κάτω, το πλαίσιο με τα δύο βέλη αποτελούν το κουμπί αλλαγής κατάστασης από ΕΙΣΟΔΟ σε ΕΞΟΔΟ και αντίστροφα.
  3. Το πεδίο ID μπορεί να συμπληρωθεί είτε αυτόματα από QR-Code reader μέσω του κωδικού QR-Code της αντίστοιχης εφαρμογής του Εργάνη του εργαζόμενου, είτε  πληκτρολογώντας τον κωδικό του εργαζόμενου ή το Α.Φ.Μ. του.
  4. Αν έχει οριστεί φωτογραφία στα Σταθερά Εργαζομένου θα εμφανιστεί αριστερά ως ταυτοποίηση.
  5. Εφόσον ο εργαζόμενος είναι αποδεκτός θα εμφανιστεί το αντίστοιχο σύμβολο (τσεκ) δεξιά,  ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα εμφανιστεί μήνυμα σφάλματος στο κέντρο της «οθόνης».
  6. Στο δεξί τμήμα προβάλλεται προαιρετικά πίνακας που αποτυπώνει το ιστορικό των «κτυπημάτων»
  7. Στο κάτω μέρος υπάρχει ένας διακόπτης ώστε να μην προβάλλεται ο πίνακας. Προβλέπεται παραμετροποίηση για υποχρεωτική χρήση της μιας ή της άλλης περίπτωσης.
  8. Κάτω αριστερά παρέχεται η δυνατότητα μαζικής εισαγωγής ωρών εργαζομένων. Προβλέπεται για εκπρόθεσμη καταχώρηση, παρέχοντας επιλογή της προβλεπόμενης αιτιολογίας από το Εργάνη.
  9. Τέλος, το κουμπί ακριβώς δίπλα στο προηγούμενο, δίνει για πολύ λίγο χρόνο τη δυνατότητα ακύρωσης (undo) της ενέργειας

Ο πίνακας διατίθεται στην πλήρη μορφή του, στους χρήστες που διαθέτουν πρόσβαση, από την επιλογή [Χ007.Μετρήσεις προς Εργάνη του κεντρικού μενού].  Ο πίνακας αυτός δέχεται τις «μετρήσεις» (εισόδου/εξόδου) από διαφορετικές πηγές (τερματικά ωρομέτρησης – ρολόγια ή σταθμούς SoftClock) και τα δρομολογεί για αποστολή στο Εργάνη εφόσον εμπίπτουν σε αποδεκτά κριτήρια. Από το ίδιο σημείο προβάλλονται οι μετρήσεις που αποπειράθηκε το σύστημα να ανεβάσει στο Εργάνη είτε επιτυχώς είτε ανεπιτυχώς. Σε περίπτωση απόρριψης από το Εργάνη μπορείτε να ζητήσετε την επιλογή [Ανάγνωση πλήρους μηνύματος] μια που η αντίστοιχη στήλη δεν είναι περιέχει όλο το μήνυμα.

Μπορείτε επίσης με [Alt-P] να αντλήσετε το PDF που αντιστοιχεί στην υποβολή, το οποίο εκδίδει το Εργάνη για μια εγγραφή.

CRD Pdf

Το τμήμα προσωπικού μπορεί να ειδοποιείται από το ίδιο σημείο για περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να παρέμβει. Έτσι αν για παράδειγμα κάποιος εργαζόμενος εκτάκτως προσέρχεται 45' νωρίτερα από το πρόγραμμά του και ο εργοδότης δέχεται π.χ.  να δουλέψει νωρίτερα και να αποχωρήσει νωρίτερα αντίστοιχα, τότε μπορεί με [Alt-Q] να ζητήσει τη λειτουργία Quickset που αφού επιβεβαιώσει ο χρήστης το συνολικό χρόνο εργασίας του για την ημέρα, το σύστημα θα προσπαθήσει να υποβάλει πρόγραμμα Ψηφιακής Οργάνωσης στο Εργάνη, κι εφόσον είναι επιτυχής η αλλαγή θα αναθεωρήσει τη μέτρηση με συμβατό χρόνο και θα την επαναδρομολογήσει για υποβολή στο Εργάνη. Έτσι εφόσον αυτά συμβαίνουν πριν από το προγραμματισμένο ωράριό του μπορεί να γίνει μια άμεση επανόρθωση.

CRD QuickSet

Μεταξύ των διαφόρων ταξινομήσεων που διατίθενται με [F5], υπάρχουν τρεις που απομονώνουν μετρήσεις. Από εκεί μπορούν να απομονωθούν α. οι αμεταβίβαστες μόνο, β. οι μεταβιβασμένες μόνο και γ.   οι εκπρόθεσμες μόνο

CrdBatch

 

(βλ. επίσης και εδώ για περισσότερα) 

 Παράμετροι Εφαρμογής

Έχουν προστεθεί οι παρακάτω παράμετροι.

    • Στον κλάδο Παράμετροι Π.Σ. Εργάνη

Αποστολή δηλώσεων (μετρήσεων)  αν δηλ. Γίνονται δηλώσεις έναρξης/λήξης Κάρτας Εργασίας - Εργάνη ΙΙ'                                                      

    • Στον κλάδο 'Παράμετροι Ora Σταθμού Εργασίας'

SoftClock (αν προβλέπεται)

Διαχείριση Μετρήσεων προς Εργάνη (αν προβλέπεται)

  

Ora TMS ver. 3.4.0 (23/5/23)

Πακέτα Ψηφιακής Οργάνωσης 

(Νέο) Περιεχόμενα όλων των πακέτων [Alt-A]

Διατίθεται πλέον πίνακας που περιλαμβάνει την ανάλυση (δηλ. ανάλυση εργαζόμενων ανά ημέρα)  για όλα τα πακέτα. Αρχικά η ενεργή ταξινόμηση του πίνακα είναι κατά αριθμό πακέτου και κωδικό εργαζόμενου, και ο πίνακας τοποθετείται στο ενεργό πακέτο του προηγούμενου πίνακα.

wtodBrow0

Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει την ταξινόμηση κατά εργαζόμενο και αρ.πακέτου και να ιχνηλατήσει όλες τις εγγραφές των πακέτων

wtodBrow1

 

Νέες στήλες στον πίνακα και QuickSet

QuickSetCol

    • Η νέα στήλη Α/Α Εργαζομένων δείχνει πόσους εργαζόμενους περιλαμβάνει το κάθε πακέτο
    • Η νέα στήλη Qck|Set (QuickSet) εντοπίζει πακέτα τύπου QuickSet, δηλαδή πακέτα τύπου Μεταβ/νο-Τροπ/νο Ωράριο/Ημέρα που αφορούν έναν εργαζόμενο και ορίζουν το μοναδικό ωράριο μιας μέρας.  Τα εντοπισμένα πακέτα συνοδέυονται από το αντίστοιχο εικονίδιο QuickSetIcon

Ti είναι QuickSet ;

Βαφτίζουμε ως πακέτα QuickSet, τα Πακέτα Ψηφιακής Οργάνωσης τύπου Μεταβ/νο-Τροπ/νο Ωράριο/Ημέρα που αφορούν έναν εργαζόμενο και ορίζουν το μοναδικό ωράριο μιας μέρας .

Πώς φτιάχνουμε ένα πακέτο QuickSet

Καταρχήν όπως φτιάχνουμε οποιοδήποτε πακέτο τύπου Μεταβ/νο-Τροπ/νο Ωράριο/Ημέρα (ΜΤΩΗ) αρκεί να περιλαμβάνει έναν εργαζόμενο μόνο και να ορίζει ωράριο (Εργασία, Τηλεργασία, Ανάπαυση/Ρεπό, Μη Εργασία) μιας ημέρας μόνο.

Όμως τώρα προσφέρεται ένας πολύ ταχύτερος τρόπος μέσω της επιλογής:

QuickSet -Ταχεία καταχώρηση απλής εγγραφής [Alt-Q]
που αποτελεί έναν νέο, πολύ γρήγορο τρόπο, να καταχωρηθεί ένα απλό πακέτο ενός ΜΤΩΗ εργαζόμενου μιας μέρας και προαιρετικά να "ανέβει" αμέσως στο Εργάνη. Είναι πολύ χρήσιμο για έκτακτες περιπτώσεις ή εξαιρέσεις.

 QuickSetIWtod

Μπορούμε να διορθώσουμε ένα πακέτο QuickSet μεσω της παραδοσιακής φόρμας με [F3];

Ναι, μπορούμε. Άκόμα και να τροποιήσουμε το πακέτο έτσι ώστε να πάψει να είναι τύπου QuickSet.

Αλλά και αντίστροφα ένα πακέτο καταχωρημένο με την παραδοσιακή φόρμα μπορούμε να το διορθώσουμε με [Alt-Q]

Εαν πατώντας [Alt-Q] βρίσκεστε σε πακέτο που δεν έχει υποβληθεί τότε θα ερωτηθείτε το παρακάτω:

 QuickSetCall0

Αντίθετα εαν βρίσκεστε σε πακέτο που έχει υποβληθεί τότε θα ερωτηθείτε το παρακάτω:

QuickSetCall1

 

Νέο Export (Εξαγωγή Στοιχείων) Ωρομέτρησης για Μισθοδοσία:

Δημιουργείται πλέον αυτόματα και αρχείο τύπου .csv (παράλληλα με τo .dbf). Αντίστοιχα η Αποστολή στοιχείων το μεταφέρει από τον ενεργό φάκελο στο \HrOut\ με ονομασία hreprd.csv.

HrePrdCSV

 

Νέα παράμετρος Σταθμού Εργασίας

ORA Params

Η νέα αυτή παράμετρος προς το παρόν χρησιμοποιείται μόνο από το SoftClock έτσι ώστε τυχόν "κτυπήματα" εισόδου/εξόδου να συνοδεύονται από το αντίστοιχο κέντρο κόστους.

 

Ιστορικό Μεταβολών: Υποστηρίζει πλέον τη δυνατότητα/διακόπτη της μισθοδοσίας [Alt F1] , 'Εμφανίζονται αλφαβητικά οι αποχωρήσαντες...'

Ιστορικό Μεταβολών & Σταθερά Στοιχεία Εργαζομένων:

    • Τα πεδία τα μικρών ονομάτων (εργαζόμενού, πατέρα, μητέρας), Περιοχή (από την διεύθυνση) και
      το πεδίο Αλλες πληροφορίες στην καρτέλα [Εργασία] έχουν γίνει πεδία σταδιακής αναζήτησης που αυτο-συμπληρώνονται και μπορούν να επιλεγούν και με F2.

    • Έχει προστεθεί στήλη με τη φωτογραφία του εργαζόμενου και στους δύο browsers (Ιστορικού και Σταθερών). Για να την αξιοποιήσετε θα χρειαστεί να αυξήσετε το ύψος των γραμμών του συγκεκριμένου browser από την επιλογή [Εργαλεία] -> [Ρυθμίσεις Browser] -> Υψος γραμμής. Συνήθως μια τιμή μεταξύ 40-80 είναι ικανοποιητική. Δοκιμάστε ποιά προτιμάτε. Μπορείτε πάντα να αναθεωρήσετε.

 mmPhotos

 

 

 Αποκατάσταση δυσλειτουργιών

  • Προβληματικές μετρήσεις [Alt-S] - Προσθήκη Μέτρησης 8-ώρου: Υπο συνθήκες υπέρβασης 24ώρου αγνοούσε τις ημέρες.
  • Σε ορισμένες παλαιές εγκταστάσεις - Εταιρικά Στοιχεία, δεν γινόταν διάγνωση παλαιάς δομής αρχείων.
  • Ιστορικό Μεταβολών καρτέλα [Εργασία] προέκυπτε πρόβλημα συστήματος στα πεδία Αλλες πληροφορίες και Ειδικότητα

 

 

 

 

 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ  
 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ   

Ora TMS ver. 3.3.0 (28/4/23)

Εισαγωγή Στοιχείων Ψηφιακής Οργάνωσης από Excel

Μπορείτε πλέον να εισάγετε σε ένα πακέτο ψηφιακής οργάνωσης ένα πρόγραμμα εργασίας το οποίο έχετε συντάξει σε Excel. Παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικό, προτείνεται ανεπιφύλακτα η χρήση ενός πρότυπου αρχείου (template) με όνομα WTO-Template.xlsx που έχει σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό και που θα πρέπει να βρίσκεται στο φάκελο \$snp\m95.

ExcelImport

Θα πρέπει να μην χρησιμοποιείτε ποτέ το πρότυπο αρχείο που βρίσκεται στον παραπάνω φάκελο. Αντίθετα την πρώτη φορά που θα θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε ζητήστε προηγουμένως την παραπάνω επιλογή (δηλ. επιλογή από Excel) ακόμα και αν δεν έχετε δημιουργήσει αρχείο προκειμένου το σύστημα να σας δημιουργήσει τον φάκελο από όπου θα διαβάζονται τα αρχεία Excel. O νέος φάκελος _WTO-InBo που θα δημιουργηθεί θα βρίσκεται κάτω από τον ενεργό φάκελο της  εφαρμογής π.χ. f:\s90\d\_WTO-InBox\ .

Ακυρώστε την άντληση και αποθηκεύστε το πρότυπο αρχείο με το όνομα της αρεσκείας σας στον παραπάνω φάκελο. Στο εξής συνιστάται να χρησιμοποιείτε και να δημιουργείτε αρχεία σε αυτό το φάκελο μόνο.

Μπορείτε να συμπληρώσετε τις στήλες A & B με copy - paste (αντιγραφή και επικόλληση) από τον πίνακα του ιστορικού μεταβολών. Συμπληρώστε το κελί C1 με την πρώτη ημέρα της περιόδου και θα συμπληρωθεί αυτόματα όλος ο μήνας. Περαιτέρω οδηγίες θα βρείτε στο tab [Οδηγίες]

Excel2Ora

 

Excel2OraHlp 

 

Ταυτότητες με QR-code

Μπορείτε από τις τυποποιημένες αναφορές να εκτυπώσετε ταυτότητες εργαζομένων που περιέχουν QR-Code. Σε κάθε σελίδα εκτυπώνονται τρεις διαφορετικές μορφές ταυτότητας. Χρησιμοποιήστε το σχήμα που προτιμάτε. Μπορείτε να τις πλαστικοποιήσετε ή να τις στείλετε στους εργαζόμενους ως .pdf

Οι ταυτότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το νέο σύστημα SoftClock και ένα απλό QR-Code scanner.

ID Card Print


Άλλες βελτιώσεις

  • Εκσυγχρονίστηκαν αρκετές αναφορές
  • Παράμετροι Εφαρμογής: Προστέθηκαν οι Κωδικοί πρόσβασης Εργάνη ΙΙ  αντί να διατίθενται μόνο από το παράθυρο επικοινωνίας

Αποκατάσταση δυσλειτουργιών

  • Στο Εβδομαδιαίο Συνοπτικό Ημερολόγιο
    • Έβγαινε κακώς το μήνυμα 'Δεν έχετε περιλάβει πλήρη μήνα' στην περίπτωση π.χ. του Ιανουαρίου που κάλυπτε έπιανε έξι εβδομάδες ενώ το πρόγραμμα περιοριζόταν στις πέντε. Οταν τώρα πραγματικά συμβεί να μην προκύπτει πλήρης μήνας, το σύστημα αφήνει να προχωρήσει ο χρήστης αλλά μετά από προειδοποίηση.
    • Η Εκτύπωση εβδομάδας είχε λάθος τίτλο όταν είχε ζητηθεί ημερολόγιο με Παρουσίες.
    • Στον Πίνακα ωρών εργασίας του μήνα καταργήθηκε το ερώτημα "μη πλήρους μήνα" και αντ'αυτού επιλέγεται ο πλήρης μήνας της αντίστοιχης περιόδου.
  • Στα Πακέτα Ψηφ. Οργάνωσης, Το κουμπί που αντιγράφει το ωράριο της πρωτης ημέρας στις άλλες, άλλοτε εμφανιζόταν άλλοτε όχι.
  • Εταιρικά στοιχεία
    • Αφαιρέθηκε το ενοχλητικό επαναλαμβανόμενο μήνυμα "ορίζετε Μητρική...
    • Υπήρχαν περιπτώσεις που δεν ήταν διαθέσιμος ο πίνακας των Δ.Ο.Υ.
  • Ο σύνδεσμος στις πληροφορίες έκδοσης δεν ανταποκρίνονταν στην ορθή σελίδα.

 

 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ    
 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ  

Ora TMS ver. 3.2.0 (6/3/23)

Τυποποίηση ωραρίων

Το πρόγραμμα εργασίας προϋποθέτει τον καθορισμό τουλάχιστον ενός τύπου εργασίας και μίας χρονικής περιόδου (ωράριο) ανά εργαζόμενο, ανά ημέρα (π.χ. Τηλε-εργασία 9:00 – 17:00) Προκειμένου να αποφύγουμε την επαναλαμβανόμενη πληκτρολόγηση των στοιχείων αυτών, το σύστημα υποστηρίζει τυποποίηση ωραρίων που μπορούν να ενεργοποιούνται με συνδυασμό πλήκτρων π.χ. [ Alt-2 ] ή επιλογή από λίστα και όταν χρησιμοποιούνται να προβάλλονται με συγκεκριμένο χρώμα.

TypopWrarSet

Εκτός του ότι επιταχύνεται σημαντικά ο καθορισμός ωραρίων, βελτιώνεται και η διαδικασία ελέγχου και μειώνονται τα σφάλματα μια και διευκολύνεται πολύ πλέον η αναγνώριση ενός ωραρίου από το χρώμα του. Είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο σε εναλλασσόμενα ωράρια και βάρδιες.

wtod 05a

Νέα εικονίδια και βελτιώσεις αισθητικού και εργονομικού χαρακήρα.

 imgBtns

 

 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ  
 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ora TMS ver. 3.1.0 (15/12/22)

(Προγενέστερες εκδόσεις 3.x κυκλοφόρησαν μόνο σε beta)

Η έκδοση 3.0 του συστήματος ORA αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική αναβάθμιση και επέκταση των δυνατοτήτων της εφαρμογής.

  1. Συνεργάζεται πλέον με το νέο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ, υποστηρίζοντας την απογραφική διαδικασία, την ψηφιακή οργάνωση καθώς και την παρακολούθηση παρουσίας στο πλαίσιο του ν. 4808/2021.
  2. Υποστηρίζει τη Δήλωση Μεταβολής Στοιχείων Εργασιακής Σχέσης για την ένταξη αλλά και μεταβολές της απογραφικής διαδικασίας στο Εργάνη.
  3. Υποστηρίζει πλήρως όλες τις δηλώσεις Ψηφιακής Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας:
    • Μεταβαλλόμενο - Τροποποιούμενο Ωράριο/Ημέρα
    • Σταθερό Εβδομαδιαίο Ωράριο
    • Άδειες
    • Άδειες (ορθή επανάληψη)
  1. Αποτυπώνει γραφικά σε διάγραμμα Gantt τις περιόδους απασχόλησης
  2. Παράγει και διατηρεί ως ιστορικό αναλυτικά και συγκριτικά ημερολόγια παρουσίας/προγράμματος (διαβιβασμένα ή μη) με διάφορες παραμέτρους
  3. Προβλέπει τυποποίηση ειδικών τύπων απασχόλησης εσωτερικής χρήσης που διαμορφώνει ελεύθερα ο χρήστης (π.χ. παρακολούθηση εκθέσεων, σεμιναρίων κ.λπ).
  4. Προβλέπει τον καθορισμό έως και δύο ειδικών τύπων απασχόλησης στην ίδια μέρα με καθορισμό χρονικού διαστήματος αλλά και επιπλέον σχόλιο/παρατηρήσεις.
  5. Στο Ιστορικό Μεταβολών των εργαζομένων έχουν προστεθεί νέα πεδία στην καρτέλα  [ Ωράριο ] προκειμένου να υποστηριχθούν οι απαιτήσεις του Π.Σ.Εργάνη ΙΙ
  6. Προστέθηκε νέος κλάδος στο μενού:

ORA WTO

  1. Στις τυποποιημένες αναφορές [Ωρες εργασίας ανά εργαζόμενο Οριστικής επεξεργασίας]
    • ανά Ημέρα | χωρίς Ανάλυση (Συνοπτική) (2120)
    • Συγκεντρωτικά η περίοδος | χωρίς Ανάλυση (Συνοπτική) (2220)
      • Έχει προστεθεί η ημέρα της εβδομάδας αριστερά από την ημερομηνία
      • Έχουν προστεθεί δύο νέες αθροιζόμενες στήλες που απομονώνουν εργασία Σαββάτου και Κυριακής αντίστοιχα  
      • Έχει προστεθεί παράμετρος για συνθήκη στα φίλτρα έτσι ώστε να επιλέγονται/φιλτράρονται συγκεκριμένες ημέρες (π.χ. τα Σάββατα)
  2. Στις επιλογές Εκκρεμείς μετρήσεις καθώς και Προβληματικές μετρήσεις έχει προστεθεί η επιλογή [Προσθήκη μετρησης 8-ώρου] [ALT-S] έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να κλείσει μια μέρα στην οποία λείπει μια μέτρηση (εισόδου ή εξόδου) ταχύτατα. Η προστιθέμενη μέτρηση ημέρας γίνεται με την παραδοχή του 8-ώρου. Ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να προβεί σε διόρθωση ή διαγραφή, αν το επιθυμεί.

Επιπλέον έχει δεχθεί πολλές εσωτερικές βελτιώσεις και μεγαλύτερη ανοχή σε παράλληλη χρήση

Περισσότερο υλικό θα βρείτε εδώ.


  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ 
  ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ 

Ora TMS ver. 2.0.9 (07/09/18)

Διάφορες εσωτερικές βελτιώσεις & αναβαθμίσεις.


Ora TMS ver. 2.0.8 (24/11/17)

Διάφορες εσωτερικές βελτιώσεις & αναβαθμίσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχετε και άλλες εφαρμογές της ΣΥΝΠΑΝ εγκατεστημένες, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να τις αναβαθμίσετε ταυτόχρονα, καθώς λόγω αναβάθμισης της κοινής υποδομής τους, υπάρχει πιθανότητα να μην μπορείτε να εισελθετε στις μη αναβαθμισμένες!


Ora TMS ver. 2.0.7 (19/04/17)

Διάφορες εσωτερικές βελτιώσεις & αναβαθμίσεις.


Ora TMS ver. 2.0.6 (22/11/16)

Γενικά

Προστέθηκαν οι εξής νέες δυνατότητες:

Αυτόματος έλεγχος για νέες εκδόσεις

Πλέον, η εφαρμογή, ελέγχει κάθε μέρα αν υπάρχει νέα έκδοσή της διαθέσιμη. Αν υπάρχει εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο από το οποίο μπορείτε να τη κατεβάσετε πατώντας το κουμπί "κατέβασμα", ενώ παράλληλα σας δίνει και τον κωδικό εγκατάστασης (εφόσον έχετε ανανεωμένη σύμβαση αναβαθμίσεων).

automatic updates 1

Αν για κάποιο λόγο ο έλεγχος νέας έκδοσης αποτύχει π.χ. λόγω ύπαρξης κάποιου firewall στο δικτυό σας, εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα:

automatic updates 4

Μπορείτε να ελέγξετε και χειροκίνητα για νέα έκδοση καθώς και να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του ελέγχου. Αυτό γίνεται ως εξής:

  • Πατήστε Alt-V σε οποιοδήποτε σχεδόν σημείο της εφαρμογής (ή από το μενού Βοήθεια > Εκδοση)
  • Απο το παράθυρο που θα εμφανιστεί (βλ. παρακάτω), πατάτε το κουμπί με τις τρείς παύλες [1]
  • Από την επιλογή "Ελεγχος για νέα έκδοση" [2] κάνετε τον έλεγχο

automatic updates 2

  • Από την επιλογή "Παράμετροι Ελέγχου" [3] μπορείτε να ρυθμίσετε αν ο έλεγχος για νέα έκδοση θα γίνεται:
    • Aπό τον πρώτο σταθμό που θα ανοίγει την εφαρμογή κάθε μέρα.
    • Aπό τον τρέχοντα σταθμό (που βλέπετε αυτές τις επιλογές).
    • Από άλλο σταθμό εργασίας (στον οποίο έχει ήδη ορισθεί ή παράμετρος)
      (Αυτή η επιλογή εμφανίζεται μόνο αν έχει οριστεί να γίνεται ο έλεγχος από άλλο σταθμό.)

automatic updates 3

Νέο Look

Έγινε προσαρμογή της γενικότερης εμφάνισης της εφαρμογής στα πλαίσια του στυλ των Windows 10.

Δυνατότητα επιλογής χρωματικού θέματος από έτοιμα σετ

Προστέθηκε δυνατότητα επιλογής χρωματικού θέματος (παλέτας χρωμάτων) της εφαρμογής, μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών συνδυασμών:

  • Default
  • Classic
  • Darκ
  • Blue

Η επιλογή τους γίνεται από το σημείο:

Εργαλεία -> Ιδιότητες σταθμού εργασίας -> Χρώματα


  ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ