Skip to main content
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ 

Persona HRMS ver. 7.13.2 (29/03/19)

Διάφορες εσωτερικές βελτιώσεις.


Persona HRMS ver. 7.13.1 (28/03/19)

Ποιες είναι οι σημαντικότερες αλλαγές

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των προσωρινών δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενου φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στο εισόδημα από μισθωτή εργασία (ΠΟΛ 1099/2019).

Συγκεκριμένα στην ενότητα Export (Εξαγωγή Στοιχείων) -> Ρ4. Δηλώσεις αποδοχών, προστέθηκε η δυνατότητα δημιουργίας αρχείου σε μηνιαία βάση.

Ο χρήστης ορίζει το μήνα που θέλει να επεξεργαστεί και στην συνέχεια τρέχει την διαδικασία «Ενημέρωση από στοιχεία Μισθοδοσίας» ώστε να ενημερωθεί το αρχείο αναλυτικά με τις εγγραφές των εργαζομένων ανά τύπο αποδοχών.

Η κωδικοποίηση των τύπων αποδοχών όπως υποβάλλονται στο αρχείο παραμένει ίδια για τους συνηθέστερους τύπους αποδοχών όπως:

    • 01. Τακτικές αποδοχές
    • 05. Αμοιβές μελών Δ.Σ
    • 37. Αποζημίωση απόλυσης

Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά την ενημέρωση του αρχείου από την επιλογή «Ενημέρωση από στοιχεία Μισθοδοσίας», η στήλη Κωδικός Αποδοχών ενημερώνεται ως εξής:

Αν το πεδίο Κωδ. Εισοδήματος για ΦΜΥ στο Ιστορικό μεταβολών είναι συμπληρωμένο τότε θα ενημερωθεί με αυτό τον κωδικό τύπου αποδοχών. Σε κάθε άλλη κοινή περίπτωση θα ενημερωθεί με τον κωδικό 1 (Τακτικές αποδοχές).

Εξαίρεση αποτελούν οι Αμοιβές Δ.Σ όπου το σύστημα προκειμένου ορίσει το κωδικό αποδοχών 05. (Αμοιβές μελών Δ.Σ) θα πρέπει στο Ιστορικό μεταβολών στην καρτέλα Εργασία να έχει οριστεί Κατηγορία εργαζόμενου [7. Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου].

Oι εγγραφές που αναφέρονται σε Αποζημίωση Απόλυσης θα εμφανιστούν στο αρχείο σε ξεχωριστή γραμμή με τον κωδικό αποδοχών 37 (Αποζημίωση απόλυσης).

Τα πεδία Χαρτόσημο και ΟΓΑ Χαρτοσήμου δεν ενημερώνονται αυτόματα και ο χρήστης οφείλει να τα ενημερώσει μόνο στις περιπτώσεις εργαζομένων κατηγορίας 7. Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου με τις κατάλληλες τιμές.

Ο καθορισμός του ΑΜΚΑ στα στοιχεία του εργαζόμενου είναι υποχρεωτικός και το σύστημα δεν θα δεχθεί υποβολή με εργαζόμενους χωρίς ΑΜΚΑ.

Οδηγίες εγκατάστασης

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της νέας έκδοσης επιβεβαιώστε ότι έχετε backup των αρχείων της εταιρίας.


Persona HRMS ver. 7.13.0 (20/03/19)

Ποιες είναι οι σημαντικότερες αλλαγές

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει τις τροποποιήσεις που επιβάλλονται σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 86 του ν.4583/2018 και αφορούν την καταβολή μειωμένης εργοδοτικής εισφοράς κατά 6,66% επί αποδοχών για μισθωτούς ηλικίας ως 25 ετών (Δ.15/Δ'/3220/72/2019).

Ιστορικό Μεταβολών

Στην ενότητα Ιστορικό Μεταβολών Εργαζομένου στο τμήμα "Μισθολογικά - Λοιπές Παράμετροι" στο πεδίο "Επιδότηση Εργοδοτικής Εισφοράς" έχει προστεθεί η επιλογή Νέων <25 ετών/2019.

Δημιουργείτε νέα μεταβολή και επιλέγετε την συγκεκριμένη κατηγορία στην οποία ανήκει ο εργαζόμενος για τον οποίο πρόκειται να επιδοτηθείτε. Κατά την εκκαθάριση, το πρόγραμμα θα υπολογίσει αυτόματα το ποσό της επιδότησης που δικαιούστε για τον συγκεκριμένο εργαζόμενο. Η ενεργοποίηση της δυνατότητας γίνεται επομένως με δική σας πρωτοβουλία και όχι αυτόματα μέσω της ηλικίας του εργαζόμενου.

Οδηγίες εγκατάστασης

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της νέας έκδοσης επιβεβαιώστε ότι έχετε backup των αρχείων της εταιρίας.

Απαιτούμενες ενέργειες μετά την εγκατάσταση της νέας έκδοσης

Αλλαγή Βασικού αρχείου Παραμέτρων

Καλέστε το πρόγραμμα και επιλέξτε:

    • Εργαλεία
    • Παράμετροι μισθοδοσίας
    • Γενικές παράμετροι
    • Αλλαγή Βασικού αρχείου παραμέτρων (ΒΑΠ): 501901

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ