Skip to main content
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ

Persona HRMS ver. 7.12.0 (01/02/19)

Αλλαγή στις προδιαγραφές του αρχείου Βεβαιώσεων Αποδοχών Μισθωτών Υπηρεσιών.

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει τις αλλαγές στο ηλεκτρονικό αρχείο υποβολής των Βεβαιώσεων Αποδοχών Μισθωτών Υπηρεσιών για το Φορολογικό έτος 2018 (Α.1009/2019 - ΦΕΚ Β’ 21/2019).

Τύποι αποδοχών

Η κωδικοποίηση των τύπων αποδοχών όπως υποβάλλονται στο αρχείο έχει αναθεωρηθεί.

Συνοπτικά οι συνηθέστεροι τύποι αποδοχών είναι οι παρακάτω:

1.Τακτικές αποδοχές

5. Αμοιβές μελών ΔΣ , διαχειριστών ΕΠΕ και ΙΚΕ και εκπροσώπων προσωπικών εταιρειών (δηλώνονται οι ακαθάριστες αμοιβές πριν την αφαίρεση τυχόν καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών)

15. Παροχές σε είδος του άρθρου 13 του ν. 4172/2013

37. Αποζημίωση απόλυσης

Προσοχή: Ο τύπος αποδοχών 55 που αφορούσε «Αμοιβές μελών ΔΣ με ποσοστό συμμετοχής στην εταιρεία μικρότερο του 3%» θα χρησιμοποιείται πλέον για τα Αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας ΟΑΕΔ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΓΕΝΕ.

Αμοιβές μελών ΔΣ με ποσοστό συμμετοχής στην εταιρεία μικρότερο του 3% ενσωματώνονται στο τύπο αποδοχών 5.

Κατόπιν τούτου όσοι έχετε χρησιμοποιήσει το κωδ.55 στο πεδίο Κωδ. Εισοδήματος για ΦΜΥ στο Ιστορικό μεταβολών στην καρτέλα Μισθολογικά θα πρέπει να τον αντικαταστήσετε με το κωδ. 5.

Ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε8

Στην έκδοση αυτή υπάρχει πλέον η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής του Εντύπου Ε8. Αναγγελία Υπερεργασίας/Υπερωριακής Απασχόλησης στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ (ΣΕΠΕ).

Προκειμένου η συμπλήρωση και η δημιουργία του εντύπου Ε8 να γίνεται με απλό και εύκολο τρόπο έχει προστεθεί στις Βοηθητικές ενότητες η ενότητα Χ215. Αναγγελία Υπερεργασίας/Υπερωριακής Απασχόλησης (Ε8).

Η ενότητα αυτή αποτελείται από τις υπό ενότητες

Χ2151. Ωράρια για αναγγελία Ε8:

Εδώ μπορούν να οριστούν κατηγορίες με την περίοδο της υπερεργασίας (από ώρα έως ώρα). Μπορούν να καταχωρηθούν περισσότερες της μιας κατηγορίας με διαφορετικές περιόδους υπερεργασίας.

Χ2152. Προγράμματα ωραρίων περιόδου

Εδώ καταχωρούνται κατηγορίες προγραμμάτων στις οποίες ορίζονται:

  • Η περίοδος
  • Ο τύπος δηλ εάν είναι Υπερεργασία/ Υπερωρία ή Ειδική Υπερεργασία/Υπερωρία
  • Το πρόγραμμα
  • Η κατηγορία Ωραρίου

ώστε να δημιουργηθούν αυτόματα εγγραφές, μια για κάθε ημέρα, για την περίοδο που έχουν οριστεί.


Χ2153. Προγράμματα περιόδου ανά εργαζόμενο

Εδώ ο χρήστης μπορεί να εντάξει τους εργαζόμενους στα προγράμματα που έχει ορίσει. Το σύστημα θα καταχωρήσει αυτόματα εγγραφές (μία για κάθε εργαζόμενο). Μετά την δημιουργία των εγγραφών παρέχεται η δυνατότητα επέμβασης στις στήλες Πρόγραμμα Υ/Εργ-Υ/Ωρ και επιλογή άλλου προγράμματος.


 

Χ2154. Πρόγραμμα περιόδου προς υποβολή Ε8

Ο χρήστης ορίζει την περίοδο για την οποία θα δημιουργηθούν αυτόματα εγγραφές ημέρας ανά εργαζόμενο με βάση τα ωράρια, τα προγράμματα ωραρίων περιόδου και τα προγράμματα περιόδου ανά εργαζόμενο που έχει ορίσει στις προηγούμενες ενότητες.

Μετά την δημιουργία του αναλυτικού προγράμματος, ο χρήστης μπορεί να τις ελέγξει τις εγγραφές στον browser και στην συνέχεια να προχωρήσει στην δημιουργία αρχείου XML.

Οδηγίες εγκατάστασης

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της νέας έκδοσης επιβεβαιώστε ότι έχετε backup των αρχείων της εταιρίας.


 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ