Skip to main content
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ  

Persona HRMS ver. 8.4.0 (20/02/24)

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει τις τροποποιήσεις που επιβάλλονται εξαιτίας της εγκυκλίου 7/2024 του ΕΦΚΑ για την καταβολή του Πόρου υπέρ e-Ε.Φ.Κ.Α των απασχολουμένων μισθωτών συνταξιούχων και μισθωτών Μηχανικών συνταξιούχων καθώς και την απεικόνιση του Πόρου στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση.

Γενικές Παράμετροι

 

8.4.0 1

 

Στον κλάδο ‘Παράμετροι Πινάκων Ο.Σ.Υ.Κ.’ στην ομάδα ‘Έλεγχος συμβατότητας με Ο.ΣΥ.Κ', το παλαιότερο λεκτικό της ειδικής ένδειξης αντικαταστάθηκε με το λεκτικό:
'Υποστήριξη πολλαπλών πακέτων κάλυψης (π.χ. Εργαζόμενοι Συνταξιούχοι, Ειδ.Λογ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ΤΑΠΙΤ/ΤΑΧΥ)'.

Επομένως θα πρέπει να τσεκαριστεί η ένδειξη για τις εγκαταστάσεις με μισθωτούς συνταξιούχους που δεν ίσχυαν οι άλλες περιπτώσεις (Ειδ.Λογ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων ή ΤΑΠΙΤ/ΤΑΧΥ).

Ασφαλιστικά Ταμεία

Δημιουργία νέου Ταμείου Πόρου υπερ e-ΕΦΚΑ
Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ή περισσότερα «ταμεία» τύπου «Πόρου υπερ e-Ε.Φ.Κ.Α.». Κατά την δημιουργία του ταμείου θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το πεδίο «υπάγεται στο ΕΦΚΑ» και να συμπληρώσετε τα πεδία της παρακάτω φόρμας με τους νέους κωδικούς Ο.Σ.Υ.Κ (ΚΠΚ, Εξαίρεση ΚΑΔ, Εξαίρεση Κωδ. Ειδικότητας) όπως αυτοί ορίζονται για την κάθε κατηγορία των μισθωτών συνταξιούχων στην Εγκύκλιο ΕΦΚΑ 7/2024

Ειδική περίπτωση ταμείου ή εισφοράς
Στο νέο πεδίο «Ειδική περίπτωση ταμείου ή εισφοράς» για την περίπτωση που ορίζεται ταμείο για εργαζόμενο συνταξιούχο, θα πρέπει να οριστεί η επιλογή «Περίπτωση πόρου υπερ e-ΕΦΚΑ» προκειμένου κατά τη δήλωση/υποβολή ΑΠΔ, να απεικονιστούν οι νέοι τύποι αποδοχών στην εγγραφή του πόρου.

 

8.4.0 2

Εργασίες (Λειτουργία)

Ε5. Α.Π.Δ Ηλεκτρονική Ενημέρωση
Κατά την επεξεργασία στοιχείων περιόδου της ΑΠΔ οι εγγραφές που αφορούν τα ταμεία «Πόρου υπερ e-ΕΦΚΑ» θα εμφανισθούν στα επεξεργασθέντα στοιχεία με τους νέους τύπους αποδοχών μορφής (6xx) της Εγκυκλίου 7/2024 ΕΦΚΑ.

Την αντιστοιχία κωδικοποίησης των νέων τύπων αποδοχών μπορείτε να δείτε από την επιλογή [Εργαλεία] [Παράμετροι αποδοχών] στη στήλη «Πόρου υπέρ e-ΕΦΚΑ

Ε9.Ομαδικός ορισμός ημέρας αποχώρησης.
Προστέθηκε νέα δυνατότητα μαζικής καταχώρησης ημερομηνίας αποχώρησης για εύρος εργαζομένων σε διαφορετικά Κέντρα Κόστους με προαιρετική δυνατότητα δημιουργίας νέων μεταβολών.

Ε6. Ομαδική Αναθεώρηση Ονομαστικού μισθού και Ε7. Αναθεώρηση Επιδότησης Εργ.Εισφοράς
Προστέθηκε η δυνατότητα επιλογής Κέντρων Κόστους για τα οποία θα τρέξει η διαδικασία.

Βοηθητικές Ενότητες - Εταιρικά Στοιχεία

Στη καρτέλα Λοιπά προστέθηκε το πεδίο «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, Α/Α Εργοδότη» όπου ορίζεται το α/α Εργοδότη (id εργοδότη) που είναι καταχωρημένο στο Μητρώο του Εργάνη στα Στοιχεία Εργοδότη προκειμένου οι ταυτότητες της αναφοράς «34.Ταυτότητα εργαζομένου με QR-code» να είναι συμβατές με του ΕΡΓΑΝΗ.

Αναφορές – Α1 Τυποποιημένες Αναφορές

50. Καταστάσεις Φόρου – Χαρτοσήμου
55. Βεβαιώσεις Αποδοχών ως έντυπο Φ-01.042

Κατά την έκδοση των βεβαιώσεων αποδοχών προτείνεται να προχωρήσει η έκδοση της αναφοράς χωρίς να πραγματοποιείται αυτόματη εκκαθάριση του φόρου”. Δηλαδή να αγνοείται η παράμετρος «Εκκαθάριση Φόρου» του κάθε εργαζόμενου στο Ιστορικό μεταβολών. Στην Βεβαίωση Αποδοχών Θα αποτυπωθεί το συνολικό ποσό που παρακρατήθηκε στις εκκαθαρίσεις.

 

Οδηγίες εγκατάστασης

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της νέας έκδοσης επιβεβαιώστε ότι έχετε backup των αρχείων της εταιρίας.

Απαιτούμενες ενέργειες μετά την εγκατάσταση της νέας έκδοσης:

Καλέστε το πρόγραμμα και επιλέξτε:

    • Εργαλεία
    • Παράμετροι μισθοδοσίας
    • Γενικές παράμετροι
    • Αλλαγή Βασικού Αρχείου παραμέτρων
    • Νέο αρχείο παραμέτρων (ΒΑΠ): 502402

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ