Skip to main content
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ  

Persona HRMS ver. 8.2.3 (19/06/23)

Πακέτα Ψηφιακής Οργάνωσης 

(Νέο) Περιεχόμενα όλων των πακέτων [Alt-A]

Διατίθεται πλέον πίνακας που περιλαμβάνει την ανάλυση (δηλ. ανάλυση εργαζόμενων ανά ημέρα)  για όλα τα πακέτα. Αρχικά η ενεργή ταξινόμηση του πίνακα είναι κατά αριθμό πακέτου και κωδικό εργαζόμενου, και ο πίνακας τοποθετείται στο ενεργό πακέτο του προηγούμενου πίνακα.

wtodBrow0

Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει την ταξινόμηση κατά εργαζόμενο και αρ.πακέτου και να ιχνηλατήσει όλες τις εγγραφές των πακέτων

wtodBrow1

 

Εισαγωγή Ολοήμερων Αδειών στα Στοιχεία Ψηφιακής Οργάνωσης από Excel

Μπορείτε πλέον να εισάγετε σε ένα πακέτο ψηφιακής οργάνωσης ολοήμερες άδειες τις οποίες έχετε συντάξει σε Excel. Παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικό, προτείνεται ανεπιφύλακτα η χρήση ενός πρότυπου αρχείου (template) με όνομα WTOAD-Template.xlsx που έχει σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό και που θα πρέπει να βρίσκεται στο φάκελο \$snp\m95. Η διαδικασία είναι αντίστοιχη με την εισαγωγή από Excel σε Μεταβαλλόμενο πακέτο, διαφοροποιείται μόνο ο τρόπος συμπληρωσης των κελιών.

ExcelImport

Θα πρέπει να μην χρησιμοποιείτε ποτέ το πρότυπο αρχείο που βρίσκεται στον παραπάνω φάκελο. Αντίθετα την πρώτη φορά που θα θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε ζητήστε προηγουμένως την παραπάνω επιλογή (δηλ. επιλογή από Excel) ακόμα και αν δεν έχετε δημιουργήσει αρχείο προκειμένου το σύστημα να σας δημιουργήσει τον φάκελο από όπου θα διαβάζονται τα αρχεία Excel. O νέος φάκελος _WTOAD-InBox που θα δημιουργηθεί θα βρίσκεται κάτω από τον ενεργό φάκελο της  εφαρμογής π.χ. f:\s90\d\_WTO-InBox\ .

Ακυρώστε την άντληση και αποθηκεύστε το πρότυπο αρχείο με το όνομα της αρεσκείας σας στον παραπάνω φάκελο. Στο εξής συνιστάται να χρησιμοποιείτε και να δημιουργείτε αρχεία σε αυτό το φάκελο μόνο.

Excel2OraAd

Μπορείτε να συμπληρώσετε τις στήλες A & B με copy - paste (αντιγραφή και επικόλληση) από τον πίνακα του ιστορικού μεταβολών. Συμπληρώστε το κελί C1 με την πρώτη ημέρα της περιόδου και θα συμπληρωθεί αυτόματα όλος ο μήνας. Περαιτέρω οδηγίες θα βρείτε στο tab [Οδηγίες]

Excel2OraHlp 

Νέες στήλες στον πίνακα και QuickSet

QuickSetCol

    • Η νέα στήλη Α/Α Εργαζομένων δείχνει πόσους εργαζόμενους περιλαμβάνει το κάθε πακέτο
    • Η νέα στήλη Qck|Set (QuickSet) εντοπίζει πακέτα τύπου QuickSet, δηλαδή πακέτα τύπου Μεταβ/νο-Τροπ/νο Ωράριο/Ημέρα που αφορούν έναν εργαζόμενο και ορίζουν το μοναδικό ωράριο μιας μέρας.  Τα εντοπισμένα πακέτα συνοδέυονται από το αντίστοιχο εικονίδιο QuickSetIcon

Ti είναι QuickSet ;

Βαφτίζουμε ως πακέτα QuickSet, τα Πακέτα Ψηφιακής Οργάνωσης τύπου Μεταβ/νο-Τροπ/νο Ωράριο/Ημέρα που αφορούν έναν εργαζόμενο και ορίζουν το μοναδικό ωράριο μιας μέρας .

Πώς φτιάχνουμε ένα πακέτο QuickSet

Καταρχήν όπως φτιάχνουμε οποιοδήποτε πακέτο τύπου Μεταβ/νο-Τροπ/νο Ωράριο/Ημέρα (ΜΤΩΗ) αρκεί να περιλαμβάνει έναν εργαζόμενο μόνο και να ορίζει ωράριο (Εργασία, Τηλεργασία, Ανάπαυση/Ρεπό, Μη Εργασία) μιας ημέρας μόνο.

Όμως τώρα προσφέρεται ένας πολύ ταχύτερος τρόπος μέσω της επιλογής:

QuickSet -Ταχεία καταχώρηση απλής εγγραφής [Alt-Q]
που αποτελεί έναν νέο, πολύ γρήγορο τρόπο, να καταχωρηθεί ένα απλό πακέτο ενός ΜΤΩΗ εργαζόμενου μιας μέρας και προαιρετικά να "ανέβει" αμέσως στο Εργάνη. Είναι πολύ χρήσιμο για έκτακτες περιπτώσεις ή εξαιρέσεις.

 QuickSetIWtod

Μπορούμε να διορθώσουμε ένα πακέτο QuickSet μεσω της παραδοσιακής φόρμας με [F3];

Ναι, μπορούμε. Άκόμα και να τροποιήσουμε το πακέτο έτσι ώστε να πάψει να είναι τύπου QuickSet.

Αλλά και αντίστροφα ένα πακέτο καταχωρημένο με την παραδοσιακή φόρμα μπορούμε να το διορθώσουμε με [Alt-Q]

Εαν πατώντας [Alt-Q] βρίσκεστε σε πακέτο που δεν έχει υποβληθεί τότε θα ερωτηθείτε το παρακάτω:

 QuickSetCall0

Αντίθετα εαν βρίσκεστε σε πακέτο που έχει υποβληθεί τότε θα ερωτηθείτε το παρακάτω:

QuickSetCall1

 

 

Persona HRMS ver. 8.2.2 (08/05/23)

Σταθερά Εργαζομένων

  •  Μεγαλύτερα ονοματεπώνυμα: Υποστηρίζονται πλέον επώνυμο εργαζομένου μέχρι 50 χαρακτήρων και όνομα μέχρι 30 χαρακτήρων.

Παράμετροι Μισθοδοσίας

  • Διάφορες βελτιώσεις παραμέτρων Π.Σ.Εργάνη ΙΙ

 

Persona HRMS ver. 8.2.1 (10/04/23)

Κάρτες Εργασίας

Εκτύπωση κάρτας/ ταυτότητας με QR-Code

    •  Από τις τυποποιημένες αναφορές (αρ. 34) (Απαιτεί Β.Α.Π. 502302 ή μεταγενέστερο)

 ID Card

Μπορείτε από τις τυποποιημένες αναφορές να εκτυπώσετε ταυτότητες εργαζομένων που περιέχουν QR-Code. Σε κάθε σελίδα εκτυπώνονται τρεις διαφορετικές μορφές ταυτότητας. Χρησιμοποιήστε το σχήμα που προτιμάτε. Μπορείτε να τις πλαστικοποιήσετε ή να τις στείλετε στους εργαζόμενους ως .pdf

Οι ταυτότητες μπορούν να διαβαστούν με ένα απλό QR-Code scanner και από το νέο σύστημα SoftClock του υποσυστήματος ORA.


Άλλες βελτιώσεις

  • Εκσυγχρονίστηκαν αρκετές αναφορές
  • Παράμετροι Εφαρμογής: Προστέθηκαν οι Κωδικοί πρόσβασης Εργάνη ΙΙ  αντί να διατίθενται μόνο από το παράθυρο επικοινωνίας

Αποκατάσταση δυσλειτουργιών

  • Στο Εβδομαδιαίο Συνοπτικό Ημερολόγιο
    • Έβγαινε κακώς το μήνυμα 'Δεν έχετε περιλάβει πλήρη μήνα' στην περίπτωση π.χ. του Ιανουαρίου που κάλυπτε έπιανε έξι εβδομάδες ενώ το πρόγραμμα περιοριζόταν στις πέντε. Οταν τώρα πραγματικά συμβεί να μην προκύπτει πλήρης μήνας, το σύστημα αφήνει να προχωρήσει ο χρήστης αλλά μετά από προειδοποίηση.
    • Η Εκτύπωση εβδομάδας είχε λάθος τίτλο όταν είχε ζητηθεί ημερολόγιο με Παρουσίες.
    • Στον Πίνακα ωρών εργασίας του μήνα καταργήθηκε το ερώτημα "μη πλήρους μήνα" και αντ'αυτού επιλέγεται ο πλήρης μήνας της αντίστοιχης περιόδου.
  • Στα Πακέτα Ψηφ. Οργάνωσης, Το κουμπί που αντιγράφει το ωράριο της πρωτης ημέρας στις άλλες, άλλοτε εμφανιζόταν άλλοτε όχι.

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ