Skip to main content

 

 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ
  

Ora TMS ver. 3.4.2 (16/6/23)

Εισαγωγή Ολοήμερων Αδειών στα Στοιχεία Ψηφιακής Οργάνωσης από Excel

Μπορείτε πλέον να εισάγετε σε ένα πακέτο ψηφιακής οργάνωσης ολοήμερες άδειες τις οποίες έχετε συντάξει σε Excel. Παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικό, προτείνεται ανεπιφύλακτα η χρήση ενός πρότυπου αρχείου (template) με όνομα WTOAD-Template.xlsx που έχει σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό και που θα πρέπει να βρίσκεται στο φάκελο \$snp\m95. Η διαδικασία είναι αντίστοιχη με την εισαγωγή από Excel σε Μεταβαλλόμενο πακέτο, διαφοροποιείται μόνο ο τρόπος συμπληρωσης των κελιών.

ExcelImport

Θα πρέπει να μην χρησιμοποιείτε ποτέ το πρότυπο αρχείο που βρίσκεται στον παραπάνω φάκελο. Αντίθετα την πρώτη φορά που θα θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε ζητήστε προηγουμένως την παραπάνω επιλογή (δηλ. επιλογή από Excel) ακόμα και αν δεν έχετε δημιουργήσει αρχείο προκειμένου το σύστημα να σας δημιουργήσει τον φάκελο από όπου θα διαβάζονται τα αρχεία Excel. O νέος φάκελος _WTOAD-InBox που θα δημιουργηθεί θα βρίσκεται κάτω από τον ενεργό φάκελο της  εφαρμογής π.χ. f:\s90\d\_WTO-InBox\ .

Ακυρώστε την άντληση και αποθηκεύστε το πρότυπο αρχείο με το όνομα της αρεσκείας σας στον παραπάνω φάκελο. Στο εξής συνιστάται να χρησιμοποιείτε και να δημιουργείτε αρχεία σε αυτό το φάκελο μόνο.

Excel2OraAd

Μπορείτε να συμπληρώσετε τις στήλες A & B με copy - paste (αντιγραφή και επικόλληση) από τον πίνακα του ιστορικού μεταβολών. Συμπληρώστε το κελί C1 με την πρώτη ημέρα της περιόδου και θα συμπληρωθεί αυτόματα όλος ο μήνας. Περαιτέρω οδηγίες θα βρείτε στο tab [Οδηγίες]

Excel2OraHlp 

Προστέθηκε ενεργή αλφαβητική ταξινόμηση 

Προστέθηκε ενεργή αλφαβητική ταξινόμηση στις ενότητες [Χ001. Κάρτες - Εργαζόμενοι] και [Εκκρεμείς Μετρήσεις]

Αποκατάσταση δυσλειτουργίας

Η επιλογή 'Εμφανίζονται αλφαβητικά οι αποχωρήσαντες...'  έλειπε από την ενότητα Σταθερά Εργαζομένων (ενώ υπήρχε στο Ιστορικό Μεταβολών)

Ora TMS ver. 3.4.1 (6/6/23)

Δοκιμαστική λειτουργία νέου συστήματος SoftClock

 

SoftClockLOGO

 Ora SoftClock

Στην έκδοση αυτή απελευθερώνουμε ένα μέρος του συστήματος SoftClock δοκιμαστικά, για εξοικείωση. Ενεργοποιείται από τη νέα επιλογή Χ110.

SoftClockIntro

Η οθόνη του SoftClock  δείχνει:

  1. την τρέχουσα ώρα και την κατάσταση για την οποία υποδέχεται δηλ. ΕΙΣΟΔΟ (για προσέλευση) και ΕΞΟΔΟ (για αποχώρηση.
  2. Ακριβώς από κάτω, το πλαίσιο με τα δύο βέλη αποτελούν το κουμπί αλλαγής κατάστασης από ΕΙΣΟΔΟ σε ΕΞΟΔΟ και αντίστροφα.
  3. Το πεδίο ID μπορεί να συμπληρωθεί είτε αυτόματα από QR-Code reader μέσω του κωδικού QR-Code της αντίστοιχης εφαρμογής του Εργάνη του εργαζόμενου, είτε  πληκτρολογώντας τον κωδικό του εργαζόμενου ή το Α.Φ.Μ. του.
  4. Αν έχει οριστεί φωτογραφία στα Σταθερά Εργαζομένου θα εμφανιστεί αριστερά ως ταυτοποίηση.
  5. Εφόσον ο εργαζόμενος είναι αποδεκτός θα εμφανιστεί το αντίστοιχο σύμβολο (τσεκ) δεξιά,  ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα εμφανιστεί μήνυμα σφάλματος στο κέντρο της «οθόνης».
  6. Στο δεξί τμήμα προβάλλεται προαιρετικά πίνακας που αποτυπώνει το ιστορικό των «κτυπημάτων»
  7. Στο κάτω μέρος υπάρχει ένας διακόπτης ώστε να μην προβάλλεται ο πίνακας. Προβλέπεται παραμετροποίηση για υποχρεωτική χρήση της μιας ή της άλλης περίπτωσης.
  8. Κάτω αριστερά παρέχεται η δυνατότητα μαζικής εισαγωγής ωρών εργαζομένων. Προβλέπεται για εκπρόθεσμη καταχώρηση, παρέχοντας επιλογή της προβλεπόμενης αιτιολογίας από το Εργάνη.
  9. Τέλος, το κουμπί ακριβώς δίπλα στο προηγούμενο, δίνει για πολύ λίγο χρόνο τη δυνατότητα ακύρωσης (undo) της ενέργειας

Ο πίνακας διατίθεται στην πλήρη μορφή του, στους χρήστες που διαθέτουν πρόσβαση, από την επιλογή [Χ007.Μετρήσεις προς Εργάνη του κεντρικού μενού].  Ο πίνακας αυτός δέχεται τις «μετρήσεις» (εισόδου/εξόδου) από διαφορετικές πηγές (τερματικά ωρομέτρησης – ρολόγια ή σταθμούς SoftClock) και τα δρομολογεί για αποστολή στο Εργάνη εφόσον εμπίπτουν σε αποδεκτά κριτήρια. Από το ίδιο σημείο προβάλλονται οι μετρήσεις που αποπειράθηκε το σύστημα να ανεβάσει στο Εργάνη είτε επιτυχώς είτε ανεπιτυχώς. Σε περίπτωση απόρριψης από το Εργάνη μπορείτε να ζητήσετε την επιλογή [Ανάγνωση πλήρους μηνύματος] μια που η αντίστοιχη στήλη δεν είναι περιέχει όλο το μήνυμα.

Μπορείτε επίσης με [Alt-P] να αντλήσετε το PDF που αντιστοιχεί στην υποβολή, το οποίο εκδίδει το Εργάνη για μια εγγραφή.

CRD Pdf

Το τμήμα προσωπικού μπορεί να ειδοποιείται από το ίδιο σημείο για περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να παρέμβει. Έτσι αν για παράδειγμα κάποιος εργαζόμενος εκτάκτως προσέρχεται 45' νωρίτερα από το πρόγραμμά του και ο εργοδότης δέχεται π.χ.  να δουλέψει νωρίτερα και να αποχωρήσει νωρίτερα αντίστοιχα, τότε μπορεί με [Alt-Q] να ζητήσει τη λειτουργία Quickset που αφού επιβεβαιώσει ο χρήστης το συνολικό χρόνο εργασίας του για την ημέρα, το σύστημα θα προσπαθήσει να υποβάλει πρόγραμμα Ψηφιακής Οργάνωσης στο Εργάνη, κι εφόσον είναι επιτυχής η αλλαγή θα αναθεωρήσει τη μέτρηση με συμβατό χρόνο και θα την επαναδρομολογήσει για υποβολή στο Εργάνη. Έτσι εφόσον αυτά συμβαίνουν πριν από το προγραμματισμένο ωράριό του μπορεί να γίνει μια άμεση επανόρθωση.

CRD QuickSet

Μεταξύ των διαφόρων ταξινομήσεων που διατίθενται με [F5], υπάρχουν τρεις που απομονώνουν μετρήσεις. Από εκεί μπορούν να απομονωθούν α. οι αμεταβίβαστες μόνο, β. οι μεταβιβασμένες μόνο και γ.   οι εκπρόθεσμες μόνο

CrdBatch

 

(βλ. επίσης και εδώ για περισσότερα) 

 Παράμετροι Εφαρμογής

Έχουν προστεθεί οι παρακάτω παράμετροι.

    • Στον κλάδο Παράμετροι Π.Σ. Εργάνη

Αποστολή δηλώσεων (μετρήσεων)  αν δηλ. Γίνονται δηλώσεις έναρξης/λήξης Κάρτας Εργασίας - Εργάνη ΙΙ'                                                      

    • Στον κλάδο 'Παράμετροι Ora Σταθμού Εργασίας'

SoftClock (αν προβλέπεται)

Διαχείριση Μετρήσεων προς Εργάνη (αν προβλέπεται)

  

Ora TMS ver. 3.4.0 (23/5/23)

Πακέτα Ψηφιακής Οργάνωσης 

(Νέο) Περιεχόμενα όλων των πακέτων [Alt-A]

Διατίθεται πλέον πίνακας που περιλαμβάνει την ανάλυση (δηλ. ανάλυση εργαζόμενων ανά ημέρα)  για όλα τα πακέτα. Αρχικά η ενεργή ταξινόμηση του πίνακα είναι κατά αριθμό πακέτου και κωδικό εργαζόμενου, και ο πίνακας τοποθετείται στο ενεργό πακέτο του προηγούμενου πίνακα.

wtodBrow0

Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει την ταξινόμηση κατά εργαζόμενο και αρ.πακέτου και να ιχνηλατήσει όλες τις εγγραφές των πακέτων

wtodBrow1

 

Νέες στήλες στον πίνακα και QuickSet

QuickSetCol

    • Η νέα στήλη Α/Α Εργαζομένων δείχνει πόσους εργαζόμενους περιλαμβάνει το κάθε πακέτο
    • Η νέα στήλη Qck|Set (QuickSet) εντοπίζει πακέτα τύπου QuickSet, δηλαδή πακέτα τύπου Μεταβ/νο-Τροπ/νο Ωράριο/Ημέρα που αφορούν έναν εργαζόμενο και ορίζουν το μοναδικό ωράριο μιας μέρας.  Τα εντοπισμένα πακέτα συνοδέυονται από το αντίστοιχο εικονίδιο QuickSetIcon

Ti είναι QuickSet ;

Βαφτίζουμε ως πακέτα QuickSet, τα Πακέτα Ψηφιακής Οργάνωσης τύπου Μεταβ/νο-Τροπ/νο Ωράριο/Ημέρα που αφορούν έναν εργαζόμενο και ορίζουν το μοναδικό ωράριο μιας μέρας .

Πώς φτιάχνουμε ένα πακέτο QuickSet

Καταρχήν όπως φτιάχνουμε οποιοδήποτε πακέτο τύπου Μεταβ/νο-Τροπ/νο Ωράριο/Ημέρα (ΜΤΩΗ) αρκεί να περιλαμβάνει έναν εργαζόμενο μόνο και να ορίζει ωράριο (Εργασία, Τηλεργασία, Ανάπαυση/Ρεπό, Μη Εργασία) μιας ημέρας μόνο.

Όμως τώρα προσφέρεται ένας πολύ ταχύτερος τρόπος μέσω της επιλογής:

QuickSet -Ταχεία καταχώρηση απλής εγγραφής [Alt-Q]
που αποτελεί έναν νέο, πολύ γρήγορο τρόπο, να καταχωρηθεί ένα απλό πακέτο ενός ΜΤΩΗ εργαζόμενου μιας μέρας και προαιρετικά να "ανέβει" αμέσως στο Εργάνη. Είναι πολύ χρήσιμο για έκτακτες περιπτώσεις ή εξαιρέσεις.

 QuickSetIWtod

Μπορούμε να διορθώσουμε ένα πακέτο QuickSet μεσω της παραδοσιακής φόρμας με [F3];

Ναι, μπορούμε. Άκόμα και να τροποιήσουμε το πακέτο έτσι ώστε να πάψει να είναι τύπου QuickSet.

Αλλά και αντίστροφα ένα πακέτο καταχωρημένο με την παραδοσιακή φόρμα μπορούμε να το διορθώσουμε με [Alt-Q]

Εαν πατώντας [Alt-Q] βρίσκεστε σε πακέτο που δεν έχει υποβληθεί τότε θα ερωτηθείτε το παρακάτω:

 QuickSetCall0

Αντίθετα εαν βρίσκεστε σε πακέτο που έχει υποβληθεί τότε θα ερωτηθείτε το παρακάτω:

QuickSetCall1

 

Νέο Export (Εξαγωγή Στοιχείων) Ωρομέτρησης για Μισθοδοσία:

Δημιουργείται πλέον αυτόματα και αρχείο τύπου .csv (παράλληλα με τo .dbf). Αντίστοιχα η Αποστολή στοιχείων το μεταφέρει από τον ενεργό φάκελο στο \HrOut\ με ονομασία hreprd.csv.

HrePrdCSV

 

Νέα παράμετρος Σταθμού Εργασίας

ORA Params

Η νέα αυτή παράμετρος προς το παρόν χρησιμοποιείται μόνο από το SoftClock έτσι ώστε τυχόν "κτυπήματα" εισόδου/εξόδου να συνοδεύονται από το αντίστοιχο κέντρο κόστους.

 

Ιστορικό Μεταβολών: Υποστηρίζει πλέον τη δυνατότητα/διακόπτη της μισθοδοσίας [Alt F1] , 'Εμφανίζονται αλφαβητικά οι αποχωρήσαντες...'

Ιστορικό Μεταβολών & Σταθερά Στοιχεία Εργαζομένων:

    • Τα πεδία τα μικρών ονομάτων (εργαζόμενού, πατέρα, μητέρας), Περιοχή (από την διεύθυνση) και
      το πεδίο Αλλες πληροφορίες στην καρτέλα [Εργασία] έχουν γίνει πεδία σταδιακής αναζήτησης που αυτο-συμπληρώνονται και μπορούν να επιλεγούν και με F2.

    • Έχει προστεθεί στήλη με τη φωτογραφία του εργαζόμενου και στους δύο browsers (Ιστορικού και Σταθερών). Για να την αξιοποιήσετε θα χρειαστεί να αυξήσετε το ύψος των γραμμών του συγκεκριμένου browser από την επιλογή [Εργαλεία] -> [Ρυθμίσεις Browser] -> Υψος γραμμής. Συνήθως μια τιμή μεταξύ 40-80 είναι ικανοποιητική. Δοκιμάστε ποιά προτιμάτε. Μπορείτε πάντα να αναθεωρήσετε.

 mmPhotos

 

 

 Αποκατάσταση δυσλειτουργιών

  • Προβληματικές μετρήσεις [Alt-S] - Προσθήκη Μέτρησης 8-ώρου: Υπο συνθήκες υπέρβασης 24ώρου αγνοούσε τις ημέρες.
  • Σε ορισμένες παλαιές εγκταστάσεις - Εταιρικά Στοιχεία, δεν γινόταν διάγνωση παλαιάς δομής αρχείων.
  • Ιστορικό Μεταβολών καρτέλα [Εργασία] προέκυπτε πρόβλημα συστήματος στα πεδία Αλλες πληροφορίες και Ειδικότητα

 

 

 

 

 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ