Skip to main content

LOT CONTROL / ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΤΙΔΩΝ

Διατίθεται ως προαιρετικό module που πλαισιώνει την αποθήκη ULTIMO/ERP. Η κάθε παρτίδα (lot) διαθέτει χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων η ημέρα παραγωγής και η ημερομηνία λήξης (εαν υπάρχει). Προαιρετικά επικοινωνεί και συνεργάζεται με το υποσύστημα Παραγωγής/MRP καθώς και την έκδοση παραστατικών. H εκτύπωση παραστατικών προβλέπει παραμετρικά την εκτύπωση αριθμού lot και ημερομηνίας λήξης. Η διαχείριση lot δεν προϋποθέτει παραγωγή. Μπορεί να εφαρμοστεί και από αμιγώς εμπορική δραστηριότητα.

Κατά την παραγωγή ή κατά την εισαγωγή, εφόσον απαιτείται, ορίζεται η ημερομηνία λήξης του προϊόντος.

Κάθε αναλυτική κίνηση αποθήκης συνοδεύεται από τον αριθμό / χαρακτηρισμό lot.

 

Στο υποσύστημα ULTIMO MRP γίνεται ενσωμάτωση μηχανισμών LOT Control παραγομένου προϊόντος, αναλωσίμων, Α’, Β’ υλών και υλικών συσκευασίας κατά την παραγωγή εγγραφών συνταγολογίου παραγωγής.

 

ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Το σύστημα καλύπτει απολύτως τις ανάγκες ιχνηλασιμότητας προϊόντων στο βαθμό που αυτό παρακολουθείται από την εγκατάσταση (παραγωγή/εισαγωγή, διακίνηση, πώληση, επιστροφή).

Η αναζήτηση πληροφοριών του τύπου "το είδος Χ του lot Y πήρε ποιός, πότε σε τι ποσότητες, με τί τρόπο και από ποιά παραγγελία" είναι ιδιαίτερα απλή.

Lotify

Καταχώριση στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταυτοποίησης Αλκοολούχων Ποτών

Εκμεταλλευτείτε τις εκτενείς δυνατότητες της Αποθήκης Ultimo για να εξασφαλίσετε την αξιόπιστη ταυτοποίηση παρτίδων με τα είδη αλλά και την εύχρηστη ενημέρωση της πλαφόρμας Lotify

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής, μεταποίησης και (χονδρικής) διάθεσης των ετοίμων προς κατανάλωση αλκοολούχων προϊόντων και που εμπίπτουν στο άρθρο 79 του ν.2960/2001 υποχρεώνονται εντός πέντε  εργάσιμων ημερών από την ημέρα της σχετικής κίνησης στην καταχώριση κινήσεων, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταυτοποίησης Αλκοολούχων Ποτών (Lotify).

Το Ultimo όχι μόνο αναλαμβάνει την επεξεργασία, παρακολούθηση και προετοιμασία αποστολής των κινήσεων στο σύστημα Lotify, αλλά επιπλέον βοηθά την επιχείρηση στην ασφαλή αντιμετώπιση του προβλήματος ταυτοποίησης των παρτίδων σε επίπεδο κιβωτίου και φιαλών. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα σύστημα ετικεταρίσματος που περιλαμβάνει QR-Code με την πληροφορία της παρτίδας (lot). Επιπλέον στο υποσύστημα picking κατά το οποίο σκανάρονται τα είδη για διακίνηση ή πώληση αναγνωρίζεται και παρακολουθείται η πληροφορία παρτίδας.

Βοηθά στο να είναι όλα τα εμπορεύματα των αποθηκών ταυτοποιημένα με αριθμούς παρτίδων (lot number) και έτοιμα για σκανάρισμα από αναγνώστες barcode για τη διακίνηση ή πώληση.